gastro postao
Meksička poslastica u izvedbi Rudolpha van Veena kojoj nećete moći odoljeti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 377
Cupcakes
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica prašak za pecivo
- 50 g šećer, kristal
- 1 žlica taco umak
- 2 kom jaje kokošje
- 1.80 dl povrtni temeljac
- 0.80 dl ulje suncokretovo
- 150 g kukuruz u slanoj vodi
- 2 kom čili papričica
Avokado krema
- 200 g maslac, slani
- 100 g krem sir
- 1 kom avokado (mesnati dio)
- 1 kom limeta
- korijander
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Brašno i prašak za pecivo istresite u zdjelu. Pjenjačom umiješajte u istu zdjelu šećer i taco umak.
- U drugoj zdjeli miksajte jaja s temeljcem i suncokretovim uljem. Pomiješajte sastojke iz obje zdjele i miješajte na laganoj vatri dok ne postane glatko. Zatim miješajte tijesto 10 sekundi na jakoj vatri.
- Tijestu dodajte jalapeno paprike i kukuruz te ga stavite u kalupe za cupcakes (napunite jednu trećinu kalupa). Pecite ih otprilike 25 minuta.
- Maslac stavite u zdjelu s mikserom i "tucite" lagano dok ne postane "prozračan". Krem sir miješajte lagano lopaticom.
- Ogulite avokado i izrežite meso na manje komade. Miješajte avokado vilicom ili mikserom dok se ne pretvori u kašu. Kaši dodajte sok polovice limuna.
- U mikseru na kratko izmiješajte krem sir, kašasti avokado, isjeckane listiće korijandra, sol i papar.
- Avokado kremu stavite u špricu i istisnite kremu u cupcakes. Dodatno ukrasite s cherry rajčicama i tortilja čipsom.
Meksička poslastica u izvedbi Rudolpha van Veena kojoj nećete moći odoljeti
Izvor Rudolph van Veen
cupcake
predjelo
rudolph van veen
pečenje
zima
proljeće
ljeto
jesen
niskokaloricna prehrana
večera
ručak
vegetarijanska prehrana
finger food
Nizozemska
Meksiko