gastro postao
Meksička poslastica u izvedbi Rudolpha van Veena kojoj nećete moći odoljeti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 377
Cupcakes
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica prašak za pecivo
- 50 g šećer, kristal
- 1 žlica taco umak
- 2 kom jaje kokošje
- 1.80 dl povrtni temeljac
- 0.80 dl ulje suncokretovo
- 150 g kukuruz u slanoj vodi
- 2 kom čili papričica
Avokado krema
- 200 g maslac, slani
- 100 g krem sir
- 1 kom avokado (mesnati dio)
- 1 kom limeta
- korijander
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Brašno i prašak za pecivo istresite u zdjelu. Pjenjačom umiješajte u istu zdjelu šećer i taco umak.
- U drugoj zdjeli miksajte jaja s temeljcem i suncokretovim uljem. Pomiješajte sastojke iz obje zdjele i miješajte na laganoj vatri dok ne postane glatko. Zatim miješajte tijesto 10 sekundi na jakoj vatri.
- Tijestu dodajte jalapeno paprike i kukuruz te ga stavite u kalupe za cupcakes (napunite jednu trećinu kalupa). Pecite ih otprilike 25 minuta.
- Maslac stavite u zdjelu s mikserom i "tucite" lagano dok ne postane "prozračan". Krem sir miješajte lagano lopaticom.
- Ogulite avokado i izrežite meso na manje komade. Miješajte avokado vilicom ili mikserom dok se ne pretvori u kašu. Kaši dodajte sok polovice limuna.
- U mikseru na kratko izmiješajte krem sir, kašasti avokado, isjeckane listiće korijandra, sol i papar.
- Avokado kremu stavite u špricu i istisnite kremu u cupcakes. Dodatno ukrasite s cherry rajčicama i tortilja čipsom.
Meksička poslastica u izvedbi Rudolpha van Veena kojoj nećete moći odoljeti
Izvor Rudolph van Veen