Recepti 03. listopada 2014.

Meksički vijenac

gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerujemo da ste dosad isprobali meksičke tortilje, a s ovim receptom možete napraviti jumbo verziju.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 382

Tijesto

  • 4 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 3 kom jaje kokošje
  • 220 g maslac, neslani
  • 1 žlica sol

Nadjev

  • 2 šalica luk ,crveni
  • 1000 g govedina, krta, mljevena
  • 0.25 šalica crvena paprika
  • 1 žlica mješavina meksičkih začina
  • 1 žlica kim
  • 0.50 mala žlica čili u prahu
  • 150 g parmezan

Potrebno vam je

  • salata, zelena
  • rajčica, crvena

Priprema

  1. U posudu za miješanje prosijte brašno. Dodajte jaja, maslac narezan na listiće, sol i vode koliko je potrebno da se zamijesi srednje tvrdo tijesto. Izradite ga dobro na dasci i ostavite neka odstoji pola sata.
  2. Propržite na ulju sjeckani luk, dodajte meso i crvene paprike te pržite dok tekućina iz mesa ne ispari. Dodajte mu začine. Odležano tijesto razvaljajte valjkom i narežite na kvadrate. Od svakog napravite po dva trokuta.
  3. Lim za pečenje obložite masnim papirom. Na sredinu stavite okruglu staklenu posudu malo većeg promjera nego što je šalica. Oko nje u krug posložite trokutiće, tako da su vrhovi s vanjske strane. Slažite ih jedan preko drugog. Maknite zdjelicu i ostavite u sredini rupu praznu.
  4. Okolo posložite nadjev od mesa i posipajte ga ribanim sirom. Vrhove trokuta prebacite preko nadjeva i zatvorite vijenac. Pecite ga u zagrijanoj pećnici na 200°c oko 20 minuta.
  5. Gotov vijenac izvadite pa sredinu ispunite sjeckanom zelenom salatom, svježim paprikama, lukom i rajčicama.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.