gastro postao
Vjerujemo da ste dosad isprobali meksičke tortilje, a s ovim receptom možete napraviti jumbo verziju.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 382
Tijesto
- 4 šalica pšenično brašno, bijelo
- 3 kom jaje kokošje
- 220 g maslac, neslani
- 1 žlica sol
Nadjev
- 2 šalica luk ,crveni
- 1000 g govedina, krta, mljevena
- 0.25 šalica crvena paprika
- 1 žlica mješavina meksičkih začina
- 1 žlica kim
- 0.50 mala žlica čili u prahu
- 150 g parmezan
Potrebno vam je
- salata, zelena
- rajčica, crvena
Priprema
- U posudu za miješanje prosijte brašno. Dodajte jaja, maslac narezan na listiće, sol i vode koliko je potrebno da se zamijesi srednje tvrdo tijesto. Izradite ga dobro na dasci i ostavite neka odstoji pola sata.
- Propržite na ulju sjeckani luk, dodajte meso i crvene paprike te pržite dok tekućina iz mesa ne ispari. Dodajte mu začine. Odležano tijesto razvaljajte valjkom i narežite na kvadrate. Od svakog napravite po dva trokuta.
- Lim za pečenje obložite masnim papirom. Na sredinu stavite okruglu staklenu posudu malo većeg promjera nego što je šalica. Oko nje u krug posložite trokutiće, tako da su vrhovi s vanjske strane. Slažite ih jedan preko drugog. Maknite zdjelicu i ostavite u sredini rupu praznu.
- Okolo posložite nadjev od mesa i posipajte ga ribanim sirom. Vrhove trokuta prebacite preko nadjeva i zatvorite vijenac. Pecite ga u zagrijanoj pećnici na 200°c oko 20 minuta.
- Gotov vijenac izvadite pa sredinu ispunite sjeckanom zelenom salatom, svježim paprikama, lukom i rajčicama.
Izvor Skuhatćute