Recepti 03. listopada 2014.

Mesna savijača

gastro postao gastro.24sata.hr
Savijača bogata mesnim nadjevom u hrskavom lisnatom tijestu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 894

Potrebno vam je

  • 500 g lisnato tijesto
  • 50 g mast svinjska, nesoljena
  • 250 g mljeveno meso
  • 200 g panceta
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 mala žlica paprika u prahu
  • 2 kom kuhano jaje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Na masti propirajte meso, malo ga ohladite i pomiješajte sa sitno narezanom pancetom, izmiksanom ili nasjeckanom pečenom paprikom, mljevenom paprikom, nasjeckanim jajima, solju i paprom.
  2. Tanko razvaljajte lisnato tijesto, napunite ga nadjevom, smotajte u savijaču, stavite u lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 150°c na namašćenom papiru za pečenje oko pola sata.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.