Recepti 03. listopada 2014.

Mesni savitci s kiselim kupusom

gastro postao gastro.24sata.hr
Provjerite zašto se svinjski odresci odlično slažu s kiselim kupusom

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 41

Potrebno vam je

  • 4 kom svinjetina,srednje masna
  • 750 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 6 kom kobasice svinjske, suhe
  • 2 kom luk ,crveni
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom lovorov list
  • 2.50 dl mesni temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • slatka paprika
  • mažuran

Priprema

  1. Odreske začinite te na svaki stavite žlicu kiseloga kupusa. Prepolovite 2 kobasice pa na kupus stavite po polovicu.
  2. Od mesa napravite savitke, učvrstite ih čačkalicama pa začinite izvana. U tavi zagrijte ulje i popržite savitke. Izvadite ih.
  3. Oljušteni luk razrežite na osmine pa propirjajte na soku od prženja. Preostale kobasice narežite na ploške, dodajte luku i malo popržite. Dodajte kupus i lovor te pirjajte 2 min.
  4. Na kupus stavite savitke, nalijte temeljac i poklopljeno pirjajte 45-50 min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.