gastro postao
Provjerite zašto se svinjski odresci odlično slažu s kiselim kupusom
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 41
Potrebno vam je
- 4 kom svinjetina,srednje masna
- 750 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 6 kom kobasice svinjske, suhe
- 2 kom luk ,crveni
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom lovorov list
- 2.50 dl mesni temeljac
- sol
- svježe mljeveni papar
- slatka paprika
- mažuran
Priprema
- Odreske začinite te na svaki stavite žlicu kiseloga kupusa. Prepolovite 2 kobasice pa na kupus stavite po polovicu.
- Od mesa napravite savitke, učvrstite ih čačkalicama pa začinite izvana. U tavi zagrijte ulje i popržite savitke. Izvadite ih.
- Oljušteni luk razrežite na osmine pa propirjajte na soku od prženja. Preostale kobasice narežite na ploške, dodajte luku i malo popržite. Dodajte kupus i lovor te pirjajte 2 min.
- Na kupus stavite savitke, nalijte temeljac i poklopljeno pirjajte 45-50 min.
Izvor Skuhatćute