Recepti 13. listopada 2014.

Messinske rolice

gastro postao gastro.24sata.hr
Najmekanija teletina koja čuva sočnu smjesu od inćuna, kapara, rajčica...

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 103

Potrebno vam je

  • 300 g teleći kotlet
  • 100 g krušne mrvice
  • 50 g sir pecorino
  • 2 kom inćun, konzervirani
  • 1 žlica kapari
  • 2 kom sušena rajčica
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 list lovorov list
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • ulje maslinovo
  • 4 kom krumpir, zreli
  • mlijeko kravlje, punomasno
  • ružmarin

Priprema

  1. U hladnoj vodi skuhajte krumpir s korom. Ogulite ga, propasirajte, posolite, dodajte mu mlijeko, maslinovo ulje te malo ružmarina. Dobro promiješajte dok ne dobijete kremasti pire.
  2. Svaki komad mesa stavite između dva lista papira za pečenje i tucite dok se ne stanji na tanke kriške, koje prepolovite.
  3. Inćune nasjeckajte na komadiće, rastopite ih u tavi na maslinovu ulju pa dodajte mrvice, sjeckani češnjak, kapare, sjeckane sušene rajčice i sir. Stavite žličicu punjenja na svaki komad mesa, smotajte ga u rolu i pričvrstite štapićima za ražnjiće.
  4. Na svaki štapić nabodite nekoliko kriški crvenog luka i lovorov list. Meso posolite i premažite s nekoliko kapi maslinova ulja, zatim okrenite u tavi sa svake strane, tri-četiri minute.

Najmekanija teletina koja čuva sočnu smjesu od inćuna, kapara, rajčica...

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.