gastro postao
Najmekanija teletina koja čuva sočnu smjesu od inćuna, kapara, rajčica...
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 103
Potrebno vam je
- 300 g teleći kotlet
- 100 g krušne mrvice
- 50 g sir pecorino
- 2 kom inćun, konzervirani
- 1 žlica kapari
- 2 kom sušena rajčica
- 1 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 list lovorov list
- 0.50 kom luk ,crveni
- ulje maslinovo
- 4 kom krumpir, zreli
- mlijeko kravlje, punomasno
- ružmarin
Priprema
- U hladnoj vodi skuhajte krumpir s korom. Ogulite ga, propasirajte, posolite, dodajte mu mlijeko, maslinovo ulje te malo ružmarina. Dobro promiješajte dok ne dobijete kremasti pire.
- Svaki komad mesa stavite između dva lista papira za pečenje i tucite dok se ne stanji na tanke kriške, koje prepolovite.
- Inćune nasjeckajte na komadiće, rastopite ih u tavi na maslinovu ulju pa dodajte mrvice, sjeckani češnjak, kapare, sjeckane sušene rajčice i sir. Stavite žličicu punjenja na svaki komad mesa, smotajte ga u rolu i pričvrstite štapićima za ražnjiće.
- Na svaki štapić nabodite nekoliko kriški crvenog luka i lovorov list. Meso posolite i premažite s nekoliko kapi maslinova ulja, zatim okrenite u tavi sa svake strane, tri-četiri minute.
Najmekanija teletina koja čuva sočnu smjesu od inćuna, kapara, rajčica...
Izvor Skuhatćute