Recepti 04. listopada 2014.

Miješana mesna štruca

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 549

Potrebno vam je

  • 750 g mljeveno meso
  • 65 g zob, u zrnu
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom crvena paprika
  • 0.50 šalica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 žlica worchester umak
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°c. Namastite kalup.
  2. Ostavite da odstoji u kalupu deset minuta. Ocijedite bilo kakav višak tekućine iz štruce pa je izokrenite na dasku. Narežite je pa poslužite s pireom i zelenim mahunama.
  3. Ostavite da odstoji u kalupu deset minuta. Ocijedite bilo kakav višak tekućine iz štruce pa je izokrenite na dasku.
  4. U velikoj zdjeli izmiješajte mljeveno meso, naribanu mrkvu, tikvicu, zob, luk, nasjeckanu papriku, umake, jaje te sve posolite i popaprite. Dobro sve izmiješajte pa utisnite smjesu u kalup. Pecite 45-50 minuta ili dok ne postane smeđa na vrhu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.