gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 549
Potrebno vam je
- 750 g mljeveno meso
- 65 g zob, u zrnu
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom crvena paprika
- 0.50 šalica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 žlica worchester umak
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°c. Namastite kalup.
- Ostavite da odstoji u kalupu deset minuta. Ocijedite bilo kakav višak tekućine iz štruce pa je izokrenite na dasku. Narežite je pa poslužite s pireom i zelenim mahunama.
- Ostavite da odstoji u kalupu deset minuta. Ocijedite bilo kakav višak tekućine iz štruce pa je izokrenite na dasku.
- U velikoj zdjeli izmiješajte mljeveno meso, naribanu mrkvu, tikvicu, zob, luk, nasjeckanu papriku, umake, jaje te sve posolite i popaprite. Dobro sve izmiješajte pa utisnite smjesu u kalup. Pecite 45-50 minuta ili dok ne postane smeđa na vrhu.