Recepti 13. listopada 2014.

Mini musaka od krumpira i gljiva

Mini musaka od krumpira i gljiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Musaku možete pripremiti u većoj posudi ili u više malih zbog čega će dojam biti drukčiji i intrigantan

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 276

Potrebno vam je

  • 500 g krumpir, zreli
  • 500 g gljive miješane, razne
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 čaša peršin, list
  • 6 žlica krušne mrvice
  • ulje maslinovo
  • sol
  • 3 žlica ovčji sir

Priprema

  1. Ogulite krumpir i narežite ga na tanke ploške. Gljive očistite i narežite na malo deblje ploške od krumpira.
  2. Ogulite luk i narežite ga na tanke ploške. Češnjak očistite i protisnite ili sitno nasjeckajte te ga pomiješajte sa sitno sjeckanim peršinom .
  3. Slažite musaku tako da podloga bude krumpir, pospite peršinom i češnjakom, dodajte gljive, plošku luka, ponovno gljive, peršin i češnjak te završite poklopcem od krumpira.
  4. Posolite i pokapajte maslinovim uljem. Podlijte s malo mlake vode kako bi ostalo sočno.
  5. Pokrijte folijom i pecite u pećnici koju ste zagrijali na 200 stupnjeva 30 minuta. Dodajte smjesu mrvica, češnjaka i maslinova ulja na krumpir.
  6. Skinite foliju i zapecite još 20 minuta.

Izvor 'Tako me mama učila', Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.