Recepti 33 prikaza 18. veljače 2017.

Mini pite s jabukama i karamelom za ljepši dan

Thinkstock
Ako vam ovo ne može uljepšati dan, ne znamo što može!

Poželjeli ste se nečeg slatkog, a ne da vam se provesti tri sata za pećnicom? Onda smo prilično sigurni kako će vam se ovi slatki mali jabuka&karamel oblačići jako svidjeti!

Ono što je sjajno kod ovog deserta, je to što ga možete napraviti s već razvućenim lisnatim tijestom, treba vam samo jedna jabuka i nekoliko karamel bombona (a možete napraviti i sami domaći karamel)!

Ako volite jabuke s cimetom, posipajte ih i s malo cimeta i s malo krupne soli i uživajte u ovom slatko&slanom užitku!

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Kod zamatanja ne morate nužno raditi okrugle oblike, tijesto možete i preklopiti pa napraviti polumjesece. 

I za kraj, posipajte ih s malo šećera u prahu i uživajte! A vjerujemo da budete, jer kad ih zagrizete, preplavit će vas miris jabuka s cimetom, a iznutra će se izlaziti rastopljeni karamel! 

Sastojci: 

  • 2 razvućena lisnata tijesta
  • 1 jabuka, oguljena i očišćena te narezana na tanke komadiće
  • Sok od 1 limuna
  • 2 žličice cimeta
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • Karamel bomboni (oko 10 komada) (možete umjesto njih staviti i domaći rastopljeni karamel ili dulce de leche)
  • Prstohvat krupne morske soli
  • Šećer u prahu za posipavanje
  • 1 razmućeno jaje - za premazivanje (ili možete maslacem premazati ako ne volite jaje)

Priprema:

  1. Od tijesta izrezati krugove (staklenom čašom ako nemate okrugli rezač) da ih bude jednak broj od oba tijesta
  2.  Narezanu jabuku zaliti sokom od limuna pa dodati šećer i cimet i dobro promiješati
  3. Na izrezano tijesto staviti po žlicu jabuka i na svaki kolačić staviti 1 ili 1/2 karamel bombona, posoliti s par zrna soli pa poklopiti drugim dijelom tijesta
  4. Pripremljene pitice pritisnuti po rubovima vilicom i svaku na gornjem dijelu malo bocnuti kako bi zrak izašao tijekom pečenja
  5. Premažite ih rastopljenim maslacem ili razmućenim jajetom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva; pecite oko 15 minuta - dok ne dobiju lijepu zlatnu boju
  6. Poslužite tople kako bi karamel bio rastopljen (vjerujte, nećete požaliti).
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.