Recepti Gastro zvijezda 2023. 05. prosinca 2023.

Mirelin profil odvest će te na gastro avanturu okusa!

gastro postao gastro.24sata.hr
Mirela Jurić, autorica Instagram profila Mimi.delish, u finalu je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Video zvijezda. Njezina jela kombinacija su tradicije i eksperimentiranja, a posebno ju veseli kada njezini pratitelji isprobaju njezine recepte.

Da se isplati suočiti s izazovima pred nama potvrđuje Mirela Jurić, autorica Instagram profila mimi.delish. Mirela se za pokretanje profila može zahvaliti sestri koja ju je uvijek bezuvjetno podržavala: "Najbolje me poznaje i samim time svjesna je koliko mi se teško nekad odlučiti za neki novi korak, pa je sama napravila profil, izabrala profilnu sliku te samo ime". Ovakva podrška potaknula ju je da se posveti svojoj ljubavi prema kuhanju, a prisjeća se i prvog recepta: "Prvi recept s kojima sam krenula bio je recept omiljenim među mojom obitelji i prijateljima, a radi se o quesadillama koje su uvelike bile inspirirane meni najdražim junk food jelom". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mimi.delish

"Voljela bih reći da je jednostavno pogoditi koja će jela postići najbolji odjek, ali nekad se i sama iznenadim na što pratitelji najbolje odreagiraju", objašnjava nam Mirela na pitanje koji recepti su najpopularniji, te dodaje: "Bude tu raznolikih jela, od zapečenih palačinki punjenih sirom, bruschetta od ricotte i zapečenih cherry rajčica, tiramisua s borovnicama do internacionalnih klasika kao što su talijanski crescioni, britanski butter chicken ili klasični kubanski sendvič"

Mirelu i njezin profil svojim glasom podrži ovdje

Priča nam Mirela kako kada uhvati malo slobodnog vremena sebi za gušt priprema uvijek nešto novo: "To me najviše ispunjava jer izazovno je upustiti se u istraživanje nepoznatog. Redovito se upravo ovakvi recepti prometnu u moje favorite, kao primjerice japanske gyoze i ramen". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mimi.delish

Kao sastojak bez kojeg nikako ne može zamisliti kuhanje izdvaja sol: "Bez soli nikako i nigdje, od slatkog do slanog". Uz sol dodaje da su njezine najdraže namirnice trenutno krumpir, luk i butternut tikva. Njezin avanturistički duh preslikava se i na njezina jela, ali i odabir začina: "Obožavam istraživati nove začine, pa mi je primjerice za'atar, začinska mješavina s Bliskog Istoka novi favorit". Isto tako dodaje da smatra da svatko od nas treba znati napraviti "tjesteninu i šalšu od poma".

Na pitanje koji joj je najdraži trenutak u gastro karijeri odgovara: "Svaki put kad mi pratitelj pošalje sliku recepta koji je isprobao. Jako me razveseli i začudi svaki put kad shvatim da netko zaista prati moj rad i kad mu se toliko svidi da se i sam okuša u rekreiranju istoga".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mimi.delish

Pred Mirelom je natjecanje za Gastro zvijezdu kojem se iznimno veseli i dodaje čemu se najviše raduje: "Svakako novom iskustvu i svime što ono donosi, no ponajviše tome što ovime izlazim iz svog kalupa i iskušavam nešto novo. Baš kao i onda kada sam pokretala ovaj profil te objavila prvi recept". 

Mirelu i njezin profil svojim glasom podrži ovdje

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.