gastro postao
Fino i jako ukusno
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 413
Potrebno vam je
- 600 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
- 1 kom suhi kvasac
- 1 žličica sol
- 3 žlica ulje maslinovo
- 450 ml voda
- 6 kom sušena rajčica
- ružmarin
- 20 kom masline, crne
- origano
Priprema
- Pomiješajte brašno, kvasac, sol i dodajte ulje i vodu. Zamijesite kuhačom jer je dosta mekano i pustite da se diže oko 2 sata.
- Nakon sat vremena smjesu možete premijesiti. Ako foccaciu pripremate s rajčicama, onda ih na kraju umiješajte u tijesto.
- Tijesto rastegnite na nauljenu pliticu za pečenje – ako su u tijestu sušene rajčice, pospite ga ružmarinom.
- Ako je tijesto bez rajčica, ukrasite ga maslinama i origanom li nekom drugom kombinacijom.
- Polijte maslinovim uljem i po želji pospite s malo krupne soli.
- Pecite na 200 C odnosno dok ne poprimi zlatnu boju (oko 25–30 minuta).
Izvor Kuharica Kruh i peciva, Maja Kefeček (Planetopija)