Recepti 04. lipnja 2016.

Morate probati ove okruglice od piletine (Polpette di Pollo)

Polpete
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept Jamieja Olivera za okruglice od piletine koje možete poslužiti uz tjesteninu, rižu ili zelenu salatu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 371

Okruglice od piletine

  • 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 3 kriška kruh pšenični, crni
  • krušne mrvice
  • 50 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 50 g masline, zelene, slane konzerv.
  • 2 žlica kapari
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žlica parmezan
  • 1 kom jaje kokošje
  • ulje maslinovo
  • peršin, list

Umak od rajčica

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 3 režanj češnjak
  • 800 g pelati
  • 0.50 žličica šećer, kristal

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Grubo izrežite piletinu s velikim nožem i stavite sa strane.
  3. Natrgajte kruh u zdjelu i dodajte mlijeko i ostavite dok se ne upije.
  4. Natopljeni kruh, kapare, češnjak, masline i naribani parmezan stavite u blender dok se smjesa ne poveže.
  5. U blender dodajte piletinu i jaje, miksajte dok smjesa ne bude spremna za oblikovanje okruglica.
  6. Dodajte u smjesu sol i papar, prema potrebi dodajte krušne mrvice. Napravite okruglice promjera 2.5 centimetra.
  7. Stavite okruglice u nauljenu vatrostalnu posudu, stavite ulje na okruglice i pecite oko 30 minuta. Povremeno okrenite okruglice kako bi dobile zlatnu boju sa svih strana.
  8. Dok se okruglice peku, pripremite umak. Ugrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri u velikoj tavi, dodajte zdrobljeni češnjak i pržite ga oko 3 minute.
  9. U tavu dodajte rajčice, napunite trećinu konzerve vodom i dodajte u umak. Kuhajte na jakoj vatri 8 - 10 minuta i povremeno promiješajte dok umak ne postane gust.
  10. Dodajte sol, papar i šećer prema potrebi.
  11. Umak od rajčica stavite u pećnicu 5 - 10 minuta prije nego su okruglice gotove.
  12. Prije serviranja okruglice pospite s nasjeckanim peršinom.
  13. Polpete možete servirate i hladne uz zelenu salatu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.