Recepti 04. lipnja 2016.

Morate probati ove okruglice od piletine (Polpette di Pollo)

Polpete
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept Jamieja Olivera za okruglice od piletine koje možete poslužiti uz tjesteninu, rižu ili zelenu salatu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 371

Okruglice od piletine

  • 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 3 kriška kruh pšenični, crni
  • krušne mrvice
  • 50 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 50 g masline, zelene, slane konzerv.
  • 2 žlica kapari
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žlica parmezan
  • 1 kom jaje kokošje
  • ulje maslinovo
  • peršin, list

Umak od rajčica

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 3 režanj češnjak
  • 800 g pelati
  • 0.50 žličica šećer, kristal

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Grubo izrežite piletinu s velikim nožem i stavite sa strane.
  3. Natrgajte kruh u zdjelu i dodajte mlijeko i ostavite dok se ne upije.
  4. Natopljeni kruh, kapare, češnjak, masline i naribani parmezan stavite u blender dok se smjesa ne poveže.
  5. U blender dodajte piletinu i jaje, miksajte dok smjesa ne bude spremna za oblikovanje okruglica.
  6. Dodajte u smjesu sol i papar, prema potrebi dodajte krušne mrvice. Napravite okruglice promjera 2.5 centimetra.
  7. Stavite okruglice u nauljenu vatrostalnu posudu, stavite ulje na okruglice i pecite oko 30 minuta. Povremeno okrenite okruglice kako bi dobile zlatnu boju sa svih strana.
  8. Dok se okruglice peku, pripremite umak. Ugrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri u velikoj tavi, dodajte zdrobljeni češnjak i pržite ga oko 3 minute.
  9. U tavu dodajte rajčice, napunite trećinu konzerve vodom i dodajte u umak. Kuhajte na jakoj vatri 8 - 10 minuta i povremeno promiješajte dok umak ne postane gust.
  10. Dodajte sol, papar i šećer prema potrebi.
  11. Umak od rajčica stavite u pećnicu 5 - 10 minuta prije nego su okruglice gotove.
  12. Prije serviranja okruglice pospite s nasjeckanim peršinom.
  13. Polpete možete servirate i hladne uz zelenu salatu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.