Recepti 13. listopada 2014.

Morski list sa začinskim biljem

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako volite začinjena jela, isprobajte list s origanom, komoračem, melisom i peršinom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 285

Potrebno vam je

  • 300 g list
  • 1 kom limun
  • 0.50 žlica origano
  • 0.50 žlica listići melise
  • 1 žlica peršin, list
  • 0.50 žlica komorač, list
  • 1 žlica maslac, slani
  • 1 kom komorač, glavica
  • 0.50 dl vino bijelo
  • 1 dl riblji temeljac
  • 0.50 dl vrhnje za kuhanje
  • 2 kom jabuka (cijela)

Priprema

  1. Riblji filet preliti limunovim sokom i posuti začinskim biljem te u sredinu staviti listić maslaca, zarolati te pričvrstiti čačkalicom.
  2. Na preostalom maslacu pirjati izrezani komorač dok ne omekša. Zaliti vinom i temeljcem, kratko kuhati i dodati riblje svitke i kuhati poklopljene oko 10 minuta.
  3. Dodati vrhnje za kuhanje, preostali limunov sok i začinsko bilje, sol, papar.
  4. Paralelno oprane kisele crvene jabuke izdubiti i lagano peći u pećnici oko 15 minuta.

Ako volite začinjena jela, isprobajte list s origanom, komoračem, melisom i peršinom

Izvor Centar-zdravlja.net

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.