gastro postao
Ako volite začinjena jela, isprobajte list s origanom, komoračem, melisom i peršinom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 285
Potrebno vam je
- 300 g list
- 1 kom limun
- 0.50 žlica origano
- 0.50 žlica listići melise
- 1 žlica peršin, list
- 0.50 žlica komorač, list
- 1 žlica maslac, slani
- 1 kom komorač, glavica
- 0.50 dl vino bijelo
- 1 dl riblji temeljac
- 0.50 dl vrhnje za kuhanje
- 2 kom jabuka (cijela)
Priprema
- Riblji filet preliti limunovim sokom i posuti začinskim biljem te u sredinu staviti listić maslaca, zarolati te pričvrstiti čačkalicom.
- Na preostalom maslacu pirjati izrezani komorač dok ne omekša. Zaliti vinom i temeljcem, kratko kuhati i dodati riblje svitke i kuhati poklopljene oko 10 minuta.
- Dodati vrhnje za kuhanje, preostali limunov sok i začinsko bilje, sol, papar.
- Paralelno oprane kisele crvene jabuke izdubiti i lagano peći u pećnici oko 15 minuta.
Ako volite začinjena jela, isprobajte list s origanom, komoračem, melisom i peršinom
Izvor Centar-zdravlja.net