gastro postao
Idealna za ljetno osvježenje, ova pjenasta krema od limete odlično će se snaći i kao dodatak raznim kolačima.
Osim što će već sam za sebe biti finiji i od najfinijeg sladoleda, mousse od limete možete iskoristiti i kao brzinsku kremu za kakav ljetni kolač. Spojite ga s podlogom od mrvljenih keksića i maslaca, pa pripremite brzinski desert u čaši ili pak ga ukomponirajte između dva biskvita i premažite šlagom te uživajte u laganoj ljetnoj torti.
Zbog svoje pjenaste konzistencije, ovaj mousse će baš svaki desert učiniti laganim i osvježavajućim, pa je idealan dodatak čak i finom cheesecakeu od sezonskog voća.
Potrebno vam je:
- 2 jaja
- 130 g šećera
- 1 limeta
- 4 listića želatine
- 175 g ricotte
- 8 žlica slatkog vrhnja
Priprema:
- Odvojite bjelanjke od žutanjaka pa u žutanjke uspite 100 grama šećera i dobro umutite.
- Operite limetu i naribajte koru. Prepolovite ga pa pola limete iscijedite u žutanjke. Dodajte i koru te ručno miješajte dok ne dobijete potpuno povezanu glatku kremu.
- Želatinu stavite 1-2 min u hladnu vodu, ocijedite i stavite u posudu s nekoliko žlica vrele vode da se otopi pa dodajte u kremu i promiješajte.
- Posebno umutite sir, a posebno bjelanjke pa dodajte u kremu.
- Podijelite u posudice i spremite u hladnjak na barem dva sata.
Dobar tek!