Recepti Tjestenina 27. listopada 2025.

Može li finije od kremaste tjestenine sa steakom?!

Tjestenina
10 MIN
20 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Kremasta tjestenina sa steakom
Kremasta tjestenina sa steakom
foto: @cookingwithcarbs Pinterest
Fettuccine sa steakom su sve što ti treba kada želiš napraviti nešto toplo, hranjivo i konkretno, a nemaš cijeli dan za kuhanje

Sočni ramstek izrezan na trakice, tjestenina u kremastom umaku, zapečene rajčice i špinat koji se samo pomiješaj u jelo na kraju – ovo je jelo koje spaja comfort food i zasitnost.

Nema previše koraka, a rezultat izgleda kao nešto što bismo naručili u restoranu. Zbog toga su ove fettuccine odlične za posebne večere, ali i za dane kad samo želiš nešto zasitno i brzo.

I brzo i fino: Zapečeni njoki s mahunama i gljivama Možda vas zanima... Odličan ručak: Zapečeni njoki s mahunama i gljivama Recepti

Umak koji nosi sve

Kod kremaste tjestenine s ramstekom nije stvar samo u mesu. Dobar umak sve povezuje, a ovaj se kuha brzo, bez vrhnja i jaja, samo s mlijekom i brašnom.

Češnjak umaku daje dubinu, parmezan ga zaokružuje, a aceto balsamico dodan na kraju dodaje kontrast. Jelo se može unaprijed pripremiti: meso ispeći ranije i samo ga zagrijati, rajčice prepoloviti unaprijed, špinat oprati i posušiti. Čak i ako sve radiš odjednom, sve stigneš u manje od pola sata.

Recept za kremastu tjesteninu sa steakom je u nastavku...

fettuccine, tjestenina | Author: Getty Images/Unsplash Ako imaš vremena pripremi i domaće fettuccine, neće ti biti žao foto: Getty Images/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Fettuccine sa steakom
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Sol
  • Tjestenina (fettuccine) 340 g
  • Ramstek 450 g
  • Suncokretovo ulje 2 žlica
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Maslac 2 žlica
  • Češnjak 2 režanj
  • Brašno 2 žlica
  • Mlijeko 500 ml
  • Parmezan 50 g
  • Svježi peršin 1 žlica
  • Cherry rajčice 1,50 šalica
  • Mladi špinat 4 šalica
  • Balzamični ocat 80 ml
Postupak
  1. U velikom loncu zakuhaj slanu vodu i skuhaj tjesteninu prema uputama dok ne bude al dente. Sačuvaj ½ šalice vode od kuhanja, a tjesteninu ocijedi i vrati u lonac.


  2. Premaži steak s obje strane uljem, posoli i popapri. Na velikoj tavi zagrijanoj na srednje jakoj vatri peci meso oko 4 minute sa svake strane, dok unutarnja temperatura ne bude oko 52 °C za srednje pečeno. Makni s tave i ostavi da odstoji 10 minuta, zatim nareži na tanke šnite.


  3. U istoj tavi otopi maslac na srednje jakoj vatri. Dodaj sitno nasjeckani češnjak i pirjaj 1 do 2 minute dok ne zamiriše. Umiješaj brašno i kuhaj još 1 minutu. Polako ulijevaj mlijeko uz stalno miješanje dok se ne razbiju grudice. Kuhaj 5 minuta dok se umak ne zgusne. Umiješaj parmezan i sitno nasjeckani peršin, posoli i popapri. Dodaj prepolovljene rajčice i kuhaj dok ne omekšaju i počnu pucati, 2 do 3 minute.


  4. Dodaj kuhanu tjesteninu i ¼ šalice sačuvane vode u tavu. Sve dobro promiješaj. Dodaj špinat i miješaj dok ne uvene.


  5. Tjesteninu prebaci na tanjure, složi šnite mesa po vrhu i pokapaj balzamičnim octom koji si ukuhao oko 10 minuta.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

860 kcal

43 %

MASTI

39,00 g

54 %

KOLESTEROL

0,12 g

0 %

UH

74,00 g

26 %

PROTEINI

46,00 g

92 %

Ako ti ostane umaka, možeš ga sutradan iskoristiti kao podlogu za lazanje ili zapečene njoke. Samo dodaj žlicu vrhnja i kratko podgrij u tavi.

Uživaj i u ovim receptima u kojima je zvijezda tjestenina!

makaroni sa sirom i bundevom Možda vas zanima... Jesenska verzija: Makaroni sa sirom i butternut tikvom Recepti piletina, kikiriki, rižini rezenci Možda vas zanima... Kremasta tjestenina s piletinom, limetom i kikirikijem Recepti Tjestenina s bosilljkom Možda vas zanima... Jelo s tjesteninom od samo 4 sastojka Recepti Skuhaj kremastu tjesteninu s pancetom i kukuruzom Možda vas zanima... Skuhaj kremastu tjesteninu s pancetom i kukuruzom Recepti turska tjestenina Možda vas zanima... Turska tjestenina koja je osvojila internet Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.