Recepti Tjestenina 19. kolovoza 2025.

Skuhaj kremastu tjesteninu s pancetom i kukuruzom

Tjestenina
5 MIN
35 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Skuhaj kremastu tjesteninu s pancetom i kukuruzom
foto: @everydayfamilyeats Pinterest
Slatki kukuruz, hrskava panceta i kremasti umak koji se sam zgusne dok se kuha – lonac pun sreće...

Kremasta tjestenina s pancetom i kukuruzom brz je i slastan ručak za koji smo sigurni da će se svima svidjeti. Kombinacija kukuruza i pancete možda nije prva koja ti padne na pamet, ali čim ih spojiš s tjesteninom i parmezanom, shvatiš da igraju savršeno u istom timu.

Kukuruz daje sočnost i slatkoću, panceta slani kontrast i miris koji puni kuhinju, a tjestenina upija sve te okuse kao spužvica.

kuhanje tjestenine Možda vas zanima... Kuhanje tjestenine na ovaj način puno je zdravije Špajza

Trik je u tehnici

Trik ovog recepta je u tehnici: kuhanje tjestenine u istoj posudi s povrćem i začinima oslobađa škrob koji sam od sebe stvara svilenkastu podlogu. A onda se ubaci šaka parmezana i sve se pretvara u kremu koja obavija svaki zalogaj.

Posebni šarm daju prepečene krušne mrvice – detalj koji donosi hrskavost i fini kontrast tekstura.

Skuhaj kremastu tjesteninu s pancetom i kukuruzom | Author: Olivie Strauss/Unsplash Tjestenina orecchiette foto: Olivie Strauss/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Tjestenina s pancetom i kukuruzom
5 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Panceta 4 kriška
  • Panko mrvice 0,25 šalica
  • Ljutika 2 kom
  • Češnjak 6 režanj
  • Chili u prahu 0,50 žličica
  • Kukuruz 2,50 šalica
  • Sol 1,50 žličica
  • Orecchiette 340 g
  • Parmezan 0,75 šalica
  • Svježi vlasac 0,50 šalica
Postupak
  1. U velikom loncu prži nasjeckanu pancetu na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, oko 8 minuta dok ne postane hrskava. Rupičastom žlicom prebaci je na tanjur obložen papirom. U maloj posudici sačuvaj 1 žlicu masnoće, a drugu ostavi u loncu. Višak baci.


  2. U lonac s masnoćom dodaj panko mrvice. Prži, miješajući, dok ne porumene, 2–3 minute. Izvadi u posudicu.


  3. Dodaj preostalu žlicu masnoće, pa ubaci sitno nasjeckane ljutiku i češnjak te dodaj čili. Pirjaj oko 2 minute dok ne omekšaju. Dodaj kukuruz i sol, pa kuhaj još 3 minute.


  4. Ulij 4 šalice vode i ubaci orecchiette. Pusti da zavrije, poklopi i smanji vatru na srednje laganu. Kuhaj 12–14 minuta, povremeno miješajući, dok tjestenina ne omekša, a dno lonca se vidi kad promiješaš.


  5. Umiješaj parmezan i kuhaj još 2 minute, dok se ne rastopi u kremasti umak. Makni s vatre i dodaj nasjeckani vlasac i prženu pancetu. Posluži posuto zlatnim mrvicama i dodatnim vlascem.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

551 kcal

27 %

MASTI

23,00 g

31 %

KOLESTEROL

0,58 g

0 %

UH

59,00 g

21 %

PROTEINI

30,00 g

60 %

Tjestenini je zaista teško odoljeti...

Feta pasta Možda vas zanima... Feta pasta - za dane kad ti se baš i ne da kuhati Recepti salata od tjestenine Možda vas zanima... Hladna salata od tjestenine idealan je ljetni ručak Recepti carbonara s tikvicama Možda vas zanima... Carbonara s tikvicama naše je novo omiljeno ljetno jelo! Recepti Njoki s kukuruzom i misom Možda vas zanima... NAJBRŽE I NAJFINIJE Njoki s kukuruzom i misom Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.