gastro postao
                                            
                                        
                                    Pečenje blagdanskih keksića je počelo i vjerujemo da je u smoćnicama spremno već nekoliko punih limenih posuda.
                                
                                
                                    
                                
                                Ako svim čudesima od oraha i čokolade želiš pridodati i nešto s voćem - ovo je pravi recept za tebe!
Riječ je o jednostavnim keksićima s brusnicom i narančom koje možeš napraviti nekoliko tjedana unaprijed i čuvati u zamrzivaču. Bitno je samo da se prije rezanja i pečenja spuste na sobnu temperaturu.
Sastojci:
- 220 g maslaca
 - 100 g šećera u prahu
 - 2 žličice ekstrakta vanilije
 - 1 žlica korice naranče
 - 50 g sušenih brusnica
 - 250 g brašna
 - 1/4 žličice praška za pecivo
 - Prstohvat soli
 
Priprema:
- Izmiksati maslac sa šećerom u prahu. Kad smjesa postane pahuljasta i svjetlija, dodati ekstrakt vanilije, koricu naranče i brusnice.
 - U zasebnoj posudi promiješati brašno, prašak za pecivo i sol i dodati u smjesu s maslacem. Lagano izmiksati.
 - Tijesto formirati u dva duguljasta valjka promjera 3 - 4 cm, omotati ih folijom i staviti u hladnjak na barem sat vremena.
 - Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva i lim obložiti papirom za pečenje.
 - Tijesto narezati na kolutove jednake debljine (5 - 6 mm) i rasporediti ih po limu.
 - Peći 10 - 12 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
 
Ohladiti kekse prije posluživanja!