gastro postao
Pečenje blagdanskih keksića je počelo i vjerujemo da je u smoćnicama spremno već nekoliko punih limenih posuda.
Ako svim čudesima od oraha i čokolade želiš pridodati i nešto s voćem - ovo je pravi recept za tebe!
Riječ je o jednostavnim keksićima s brusnicom i narančom koje možeš napraviti nekoliko tjedana unaprijed i čuvati u zamrzivaču. Bitno je samo da se prije rezanja i pečenja spuste na sobnu temperaturu.
Sastojci:
- 220 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica korice naranče
- 50 g sušenih brusnica
- 250 g brašna
- 1/4 žličice praška za pecivo
- Prstohvat soli
Priprema:
- Izmiksati maslac sa šećerom u prahu. Kad smjesa postane pahuljasta i svjetlija, dodati ekstrakt vanilije, koricu naranče i brusnice.
- U zasebnoj posudi promiješati brašno, prašak za pecivo i sol i dodati u smjesu s maslacem. Lagano izmiksati.
- Tijesto formirati u dva duguljasta valjka promjera 3 - 4 cm, omotati ih folijom i staviti u hladnjak na barem sat vremena.
- Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva i lim obložiti papirom za pečenje.
- Tijesto narezati na kolutove jednake debljine (5 - 6 mm) i rasporediti ih po limu.
- Peći 10 - 12 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
Ohladiti kekse prije posluživanja!