gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 111
Potrebno vam je
- 30 g maslac, slani
- 1.50 žličica pšenično brašno, bijelo
- 185 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 600 g špinat
- 60 g parmezan
- 3 kom jaje kokošje
- sol
- papar
- 2 žličica krušne mrvice
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°c. Raspodijelite smjesu u šest manjih zdjelica koje ste lagano namastili i posuli krušnim mrvicama. Izmutite bjelanjke pa ih polagano dodajte smjesi sa špinatom. Promiješajte pa prebacite u pećnicu. Pecite 15 minuta ili dok nabujak ne poprimi zlaćanu boju.
- Rastopite maslac pa dodajte brašno. Miješajte koju minutu pa maknite s vatre. Ulijte mlijeko pa vratite na vatru. Pustite da zavri te zatim smanjite vatru. Dodajte mladi sjeckani špinat i kuhajte dok ne povene. Maknite s vatre i dodajte parmezan. Prebacite sve u dublju vatrostalnu posudu, umiješajte žumanjke pa posolite i popaprite.