Recepti 04. listopada 2014.

Nabujak od špinata s parmezanom

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 111

Potrebno vam je

  • 30 g maslac, slani
  • 1.50 žličica pšenično brašno, bijelo
  • 185 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 600 g špinat
  • 60 g parmezan
  • 3 kom jaje kokošje
  • sol
  • papar
  • 2 žličica krušne mrvice

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°c. Raspodijelite smjesu u šest manjih zdjelica koje ste lagano namastili i posuli krušnim mrvicama. Izmutite bjelanjke pa ih polagano dodajte smjesi sa špinatom. Promiješajte pa prebacite u pećnicu. Pecite 15 minuta ili dok nabujak ne poprimi zlaćanu boju.
  2. Rastopite maslac pa dodajte brašno. Miješajte koju minutu pa maknite s vatre. Ulijte mlijeko pa vratite na vatru. Pustite da zavri te zatim smanjite vatru. Dodajte mladi sjeckani špinat i kuhajte dok ne povene. Maknite s vatre i dodajte parmezan. Prebacite sve u dublju vatrostalnu posudu, umiješajte žumanjke pa posolite i popaprite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.