Recepti 09. listopada 2014.

Nabujak od tjestenine sa šampinjonima i brokulom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tijekom pečenja nemojte otvarati vrata pećnice dok jelo nije potpuno pečeno kako se nabujak ne bi ispuhao

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 250 g tjestenina s jajima
  • 250 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žlica ulje, biljno
  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.50 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • sol
  • 1 žličica paprika u prahu
  • 100 g parmezan
  • 35 g maslac, slani
  • sjemenke sezama, oljuštene suhe

Priprema

  1. Operite brokulu, odrežite cvjetove, a peteljku narežite na tanke kolutiće. Šampinjone narežite na listiće i skuhajte tjesteninu.
  2. Na žlici ulja zagrijte češnjak, dodajte brokulu i kratko propržite pa dodajte šampinjone i još malo popržite. Posložite u kalup za pečenje tjesteninu, brokulu i šampinjone.
  3. Jaja odvojite pa žumanjke pomiješajte s mlijekom, parmezanom, solju, paprom, mljevenom paprikom i muškatnim oraščićem. Tome dodajte bjelanjke koje ste istukli u snijeg.
  4. Umak raspodijelite po složencu i pospite sezamovim sjemenkama, pokapajte maslacem pa pecite 30-ak minuta u pećnici na 180°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.