gastro postao
Tijekom pečenja nemojte otvarati vrata pećnice dok jelo nije potpuno pečeno kako se nabujak ne bi ispuhao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 250 g tjestenina s jajima
- 250 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 režanj češnjak
- 2 žlica ulje, biljno
- 2 kom jaje kokošje
- 0.50 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- sol
- 1 žličica paprika u prahu
- 100 g parmezan
- 35 g maslac, slani
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
Priprema
- Operite brokulu, odrežite cvjetove, a peteljku narežite na tanke kolutiće. Šampinjone narežite na listiće i skuhajte tjesteninu.
- Na žlici ulja zagrijte češnjak, dodajte brokulu i kratko propržite pa dodajte šampinjone i još malo popržite. Posložite u kalup za pečenje tjesteninu, brokulu i šampinjone.
- Jaja odvojite pa žumanjke pomiješajte s mlijekom, parmezanom, solju, paprom, mljevenom paprikom i muškatnim oraščićem. Tome dodajte bjelanjke koje ste istukli u snijeg.
- Umak raspodijelite po složencu i pospite sezamovim sjemenkama, pokapajte maslacem pa pecite 30-ak minuta u pećnici na 180°C.