gastro postao
Ukusna kombinacija šparoga, kuhane šunke i jaja za savršen nabujak
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 28
Potrebno vam je
- 16 kom šparoge, divlje
- 120 g kuhana šunka
- 8 kom jaje kokošje
- 2 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 šalica vrhnje za kuhanje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Šparoge kuhajte u slanoj vodi oko 5 min. Ocijedite i ostavite da se ohlade.
- Narežite na komade dugačke 5-7 cm. Šunku nascjeckajte na komadiće i pržite u teflonskoj tavi dok ne postane hrskava.
- U zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko i vrhnje. Posolite i popaprite.
- Ulijte mješavinu s jajima u kalup za nabujak. Dodajte šparoge i šunku. Pecite 15-20 min na 180 stupnjeva.
Izvor Skuhatćute