Recepti 13. listopada 2014.

Nabujak sa šparogama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna kombinacija šparoga, kuhane šunke i jaja za savršen nabujak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 28

Potrebno vam je

  • 16 kom šparoge, divlje
  • 120 g kuhana šunka
  • 8 kom jaje kokošje
  • 2 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 šalica vrhnje za kuhanje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Šparoge kuhajte u slanoj vodi oko 5 min. Ocijedite i ostavite da se ohlade.
  2. Narežite na komade dugačke 5-7 cm. Šunku nascjeckajte na komadiće i pržite u teflonskoj tavi dok ne postane hrskava.
  3. U zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko i vrhnje. Posolite i popaprite.
  4. Ulijte mješavinu s jajima u kalup za nabujak. Dodajte šparoge i šunku. Pecite 15-20 min na 180 stupnjeva.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.