Recepti 13. listopada 2014.

Nadjeveni svinjski odrezak

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogato i zasitno jelo koje je najbolje poslužiti za nedjeljni obiteljski ručak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 567

Potrebno vam je

  • 800 g svinjetina,srednje masna
  • 3 kom palačinka
  • 3 kom hrenovke (goved. + svinjetina )
  • 3 žlica grašak, suhi
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Meso pravilno razrežite u veliki odrezak veličine cca 20 x 30 cm, istucite ga batom za meso, pospite mješavinom suhih začina i paprom.
  2. Svaku hrenovku omotajte palačinkom i složite u odrezak. Između omotanih hrenovki stavite kuhani grašak pa sve zajedno čvrsto savijte, posolite, omotajte koncem pa pecite oko 3/4 sata na temperaturi 180-200 stupnjeva C tj. dok se meso ne zarumeni i ne omekša.
  3. Tijekom pečenja polijevajte meso sokom od pečenja i podlijevajte vodom.

Bogato i zasitno jelo koje je najbolje poslužiti za nedjeljni obiteljski ručak

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.