gastro postao
Bogato i zasitno jelo koje je najbolje poslužiti za nedjeljni obiteljski ručak
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 567
Potrebno vam je
- 800 g svinjetina,srednje masna
- 3 kom palačinka
- 3 kom hrenovke (goved. + svinjetina )
- 3 žlica grašak, suhi
- 1 žlica mješavina suhih začina
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje suncokretovo
Priprema
- Meso pravilno razrežite u veliki odrezak veličine cca 20 x 30 cm, istucite ga batom za meso, pospite mješavinom suhih začina i paprom.
- Svaku hrenovku omotajte palačinkom i složite u odrezak. Između omotanih hrenovki stavite kuhani grašak pa sve zajedno čvrsto savijte, posolite, omotajte koncem pa pecite oko 3/4 sata na temperaturi 180-200 stupnjeva C tj. dok se meso ne zarumeni i ne omekša.
- Tijekom pečenja polijevajte meso sokom od pečenja i podlijevajte vodom.
Bogato i zasitno jelo koje je najbolje poslužiti za nedjeljni obiteljski ručak