Dobra rajčica, par sastojaka i ručak je riješen. Bez kuhanja i kompliciranja… Samo guštanje! isprobaj naš recept za sendvič s rajčicom
Brzi, fini, u bezbroj verzija... Tko ne voli sendviče? U ovoj varijanti sve što ti treba su dobra kriška kruha, topljeni ili svježi sir, malo svježeg začinskoga bilja, zreli avokado i - rajčice.
Na kraju samo lagano posoliš i gotovo. Sve je stvar balansa: slano i kremasto, svježe i mesnato, lagano, ali dovoljno zasitno da te drži do večere.
Varijacije su dobrodošle, ali rajčica ostaje jedina stvar koju ne preskačeš. Ali ne stavljaj ih u hladnjak. Ako ih ne planiraš pojesti odmah, ostavi ih na sobnoj temperaturi, licem prema dolje. Tako zadržavaju okus i teksturu.
Rashlađena rajčica je bez mirisa – i to je šteta, jer upravo on čini ovaj sendvič posebnim.
Ljetni sendvič s rajčicama
foto: Alltypesofbowls.com/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Brzi sendvič s rajčicama i avokadom
3 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Sourdough kruh
2
kriška
Provolone
2
kriška
Svježi bosiljak
0,50
šalica
Avokado
0,50
kom
Rajčica
2
kom
Sol
1
prstohvat
Postupak
Tostiraj kruh dok ne postane zlatno-smeđ. Na svaku krišku stavi sir, zatim listove bosiljka.
Na bosiljak složi ploške avokada, a na njih ploške rajčice. Na kraju sve lagano posoli. I uživaj!