Sočna piletina, otopljena mozzarella i aromatični pesto u savršeno tostiranom pecivu sjajna su ideja za brzi ručak ili večeru. Ili oboje
Što da ti kažemo, kad zagusti - sendvič spašava situaciju. A ovaj sendvič s piletinom i pestom spaja sočne pileće filete začinjene origanom i paprom i mirisan pesto od bosiljka, svježom rikolom i slatkastim pečenim paprikama.
Svježa mozzarella se topi između hrskavih kriški integralnog peciva povezujući sve okuse u savršen zalogaj. Ako ti zvučimo pjesnički, to nam je i bila namjera jer je sendvič s piletinom i pestom čista poezija. A piletina nam je omiljena!
Želiš li uštedjeti vrijeme, sve sastojke možeš držati u hladnjaku do 3 dana, a sendvič složiti i tostirati kada poželiš.
Osim što je preukusan, ovaj sendvič s piletinom i pestom je izvrstan izvor proteina i zdravih masti, a zahvaljujući integralnom kruhu i svježem povrću, uravnotežen je obrok koji će te držati sitim satima.
Sendvič s piletinom i pestom savršen je za ručak koji možeš ponijeti sa sobom, brzu večeru ili lagani obrok uz juhu ili salatu. Možeš ga pripremiti unaprijed i tostirati kad ti zatreba nešto hranjivo i ukusno u trenu!
Ne gasi ekran dok kuham
Sendvič s piletinom i pestom
30 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Origano
1
žličica
Svježe mljeveni crni papar
0,50
žličica
Pileći odrezak
4
kom
Maslinovo ulje
1
žlica
Pesto od bosiljka
0,25
šalica
Integralno pecivo
4
kom
Rikula
2
šalica
Pečena paprika
4
kriška
Mozzarella
140
g
Suncokretovo ulje
Postupak
U maloj zdjeli pomiješaj origano i crni papar. Pospi ovu aromatičnu mješavinu po obje strane pilećih fileta.
U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri, zatim dodaj začinjenu piletinu. Peci dok piletina ne postane zlatno-smeđa i potpuno pečena, otprilike 3 minute po strani. Makni s vatre i ostavi da se malo ohladi, a zatim prereži svaki filet poprijeko na pola.
Namaži pesto ravnomjerno po rezanim stranama peciva. Na donje polovice posloži rikolu, piletinu, trakice pečene crvene paprike (može i iz staklenke - ocijeđene i osušene) te mozzarellu narezanu na kriške, a zatim poklopi gornjom polovicom peciva. Lagano pritisni sendviče kako bi se sastojci sjedinili.
Lagano premaži grill tavu, električni grill ili veliku neprijanjajuću tavu uljem. Također, lagano premaži vanjske strane sendviča.
Ako koristiš grill ili toster, zatvori poklopac i peci dok kruh ne postane hrskav i zlatno-smeđ, 3-4 minute.
Ako koristiš tavu, stavi sendviče unutra i preko njih položi težak lonac ili drugu tavu kako bi ih pritisnuo. Peci dok donja strana ne porumeni, oko 2 minute, zatim ih okreni, ponovno pritisni i peci još 2 minute, dok se sir ne rastopi, a kruh ne postane hrskav.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
474 kcal
23 %
MASTI
21,00 g
29 %
KOLESTEROL
0,11 g
0 %
UH
21,00 g
7 %
PROTEINI
41,00 g
82 %
Mozzarella je klasičan izbor za ovaj recept, ali možeš eksperimentirati drugim sirevima poput goude, fontine, provolonea ili gruyèrea, ovisno o tome koliko intenzivan okus želiš postići.