Recepti Roštilj 22. svibnja 2024.

Jamie Oliver ima najbolji recept za sočan i hrskav sendvič s kobasicom!

Roštilj
5 MIN
18 MIN
4
JEDNOSTAVNO
jamie oliver, sendvič
Sendvič s kobasicom - recept by Jamie Oliver
foto: PA/PIXSELL; Hans Issacson/Unsplash
Slavni kuhar Jamie Oliver majstor je jednostavnih a ukusnih jela. Baš takav je i njegov sjajan sendvič s kobasicom, kojem sočnost i nove okuse daju pečena paprika, sir manchego i tapenada od crnih maslina. Mljac!

"Ne moraš biti kulinarski genij da uspiješ složiti ovaj genijalan sendvič s hrskavom zapečenom kobasicom u mekom pecivu, obogaćen slatkim grilanim paprikama i rastopljenim sirom manchego te mirisnom tapenadom. Siguran sam da ćeš uživati u njemu!“, poručuje slavni britanski chef Jamie Oliver koji nesebično na društvenim mrežama i svojoj web stranici dijeli recepte za jednostavna, a vrlo ukusna jela.

Njegov sendvič s grilanim kobasicama uistinu je nešto posebno, no nema puno sastojaka, i svi su nam lako dostupni. Aromatični španjolski ovčji sir manchego, ako ga nemaš gdje kupiti, možeš zamijeniti nekim sličnim sirom, primjerice paškim, ali i cheddarom ili nekim drugim tvrdim sirom. Što čekaš? Baci se na pripremu!

Ne gasi ekran dok kuham

Sendvič s kobasicama - recept by Jamie Oliver
5 MIN
pripreme
18 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Brioche pecivo 4 kom
  • Kobasica 4 kom
  • Pečena paprika 4 kom
  • Sir manchego 80 g
  • Tapenada od crnih maslina 4 žličica
Postupak
  1. Razreži peciva na pola i tostiraj ih na suhoj tavi na srednjoj vatri te stavi sa strane.


  2. Kobasice izvadi iz ovojnice, sve meso stavi u jednu zdjelu, izmiješaj i podijeli na 4 dijela te oblikoj burgere.


  3. U tavi zagrij 1 žlicu maslinova ulja, dodaj burgere i peci ih po 2-3 minute sa svake strane, odnosno dok ne dobiju zlaćanu koricu i ne budu potpuno pečeni iznutra. Stavi sa strane. Naravno, ove burgere od kobasica možeš peći i na roštilju.


  4. Ako ih pečeš kod kuće ili na roštilju, paprike oguli od kože. Ako koristiš one već gotove iz staklenke, ocijedi ih. Sir nareži na 4 velike kriške te njima napuni paprike. Potom paprike poprži u tavi dok malo ne dobiju boju, uz povremeno okretanje.


  5. Posluživanje: 1 žličicu tapenade premaži po svakom pecivu, na to stavi burger od kobasica i na vrh stavi papriku punjenu manchego sirom. Poklopi gornjim dijelom peciva i navali!


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

577 kcal

28 %

MASTI

32,10 g

44 %

KOLESTEROL

11,60 g

3 %

UH

44,10 g

16 %

PROTEINI

26,30 g

52 %

Isprobaj i ove recepte koje potpisuje slavni Jamie Oliver!

Popečci od tikvica i sira Možda vas zanima... Jamie Oliver obožava ova 2 recepta za popečke Recepti Jamie Oliver Možda vas zanima... Jamie Oliver ima super recept koji prolazi za doručak, ručak, ali i večeru! Recepti Jamie Oliver - krepko varivo s piletinom Možda vas zanima... Varivo s piletinom - recept slavnog Jamieja Olivera Recepti Jamie Oliver lazanje Možda vas zanima... Jamie Oliver ima najbolje trikove za savršene lazanje Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.