gastro postao
Uz popodnevnu šalicu kave najbolje odgovaraju slatki keksići s komadićima čokolade. Ako želite izbjeći brašno i šećer – ovo je idealan recept za vas!
Nema ništa bolje od keksa koji su izvana hrskavi, a iznutra još uvijek mekani. Ako u ovu jednadžbu uključite još i tamnu čokoladu i cvijet soli, okusom će nadmašiti sva očekivanja.
Količina je dovoljna za 16 keksića, a priprema traje 20-ak minuta.
Sastojci:
- 2 velike zrele banane
- 200 g zobenih pahuljica
- 4 žlice meda
- 2 žlica rastopljenog kokosovog ulja
- 300 g nasjeckane tamne čokolade
- Cvijet soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Dva lima obložite papirom za pečenje.
- Zgnječite banane vilicom, dodajte zobene pahuljice, med, kokosovo ulje i pomiješajte sastojke. Pričekajte desetak minuta kako bi pahuljice upile tekućinu iz drugih sastojaka.
- Na kraju ubacite i nasjeckanu čokoladu i promiješajte.
- Rukama oblikujte jednake kuglice, poslažite ih u lim s razmakom od nekoliko centimetara i svaku lagano spljoštite rukom. Pospite cvijetom soli.
- Pecite 15-ak minuta. Izvana bi trebali hrskavi, a iznutra još uvijek mekani. Pričekajte da se ohlade prije serviranja.
Uživajte!