gastro postao
Zaista su jednostavni za pripremiti, izgledaju vrlo efektno na tanjuru i teško je stati na jednom.
Fondant krumpiri u prijevodu su – oni koji se tope. Upravo takav osjećaj ćete dobiti već nakon prvog griza i postat će vaš omiljeni prilog.
Sastojci:
- 4 velika krumpira
- 1 žlica biljnog ulja
- 2 žlice maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 3 grančice ružmarina
- 2 dcl pilećeg temeljca
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- Ogulite krumpire i narežite ih na 3-4 cm debele komade. Posolite ih i popaprite.
- Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte krumpir i pecite otprilike pet minuta sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju.
- Dodajte maslac, češnjak, ružmarin i temeljac i stavite krumpire u pećnicu.
- Pecite dok ne omekšaju, otprilike 25-30 minuta.
Poslužite odmah i uživajte u kremastim krumpirima.