Recepti 27. lipnja 2022.

Najveća konkurencija pizzama na Pizza Festivalu je – tostirani sladoled!

1/2
foto: Privatna arhiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Robert Hromalić, jedan od najpopularnijih hrvatskih slastičara na Pizza Festivalu predstavlja 5 novih sladoleda a nama je otkrio recept za najatraktivniji među njima – tostirani sladoled

Prvi hrvatski festival specijaliziran za pizzu "Pizza Festival", otvorio je svoja vrata, a ako je suditi prema zanimanju posjetitelja čini se kako su pizze dobile ozbiljnu konkurenciju – sladolede!

Naime, na zagrebačkom Kegliću (Trg dr. Franje Tuđmana) poduži je red upravo ispred štanda na kojem poznati hrvatski slastičar Robert Hromalić iz Le Kolača nudi raznovrsne deserte, a zvijezde ovogodišnjeg Festivala definitivno su tostirani sladoled i crepes Suzette!

Promocija pet novih vrsta sladoleda

"Na Pizza Festivalu odlučio sam posebno izdvojiti 5 vrsta sladoleda: vaniliju sa 0% šećera, čokoladu sa 55% kakaa, limun i yuzu, crepe Suzette tj. sladoled sa narančom i limunom sa komadićima palačinki te matcha sladoled sa različitim preljevima i dodacima po izboru koje ćemo tostirani u brioche pecivu. Kupci će moći slagati kombinacije po želji“, otkrio nam je jedan od trenutno najtraženijih hrvatskih slastičara.

Možda vas zanima... Isprobale smo luksuzni sladoled s potpisom Roberta Hromalića Recenzije

Tostirani sladoled definitivno zvuči najintrigantnije pa smo se ponadali kako će nam Robert otkriti 'tajnu' – kako se sladoled uopće može tostirati!. A tajna se krije u posebnom tosteru koji tostira brioche u koje se stavlja sladoled i koji neće iscuriti iz njih!

 | Author: Tajna tostiranog sladoleda leži u posebnom tosteru

A samo za naše čitateljice i čitatelje dao nam je i recept za poseban sladoled - sorbet Griotte i bijelu čokoladu!

Sorbeto Griotte i bijela čokolada

Sastojci (za 5 osobe):

  • 528 g bijele čokolade
  • 200 g Griotte
  • 1056 g vode
  • 170 g šećer
  • 168 g glukoze u prahu
  • 72 g invertni šećer
  • 9 g stabilizatora za sorbeto

Priprema:

  1. Vodu, šećer, stabilizator, glukozu u prahu, invertni šećer i stabilizator prokuhaj do 85 Celzijevih stupnjeva te prelij preko bijele čokolade.
  2. Izmiksaj štapnim mikserom i sutradan dodaj Griotte te još jednom sve zajedno izmiksaj pa izvrti u mašini za sladoled.

 | Author: Sladoled tostiran u brioche pecivu

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 08:56 28. Lipanj 2022.

    Odlicno