gastro postao
Iako je rado viđen sastojak u mnogim varivima, ovdje se koristi kao glavni sastojak namaza koji može poslužiti kao neuobičajeno predjelo ili finger food.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 28
Potrebno vam je
- avokado (mesnati dio)
- 200 g slanutak, konzerva
- 4 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica tahini
- 3 režanj češnjak
- 3 žlica limunov sok
- 3 prstohvat peršin, list
- sol
- papar
- 1 mala žlica slatka paprika
Priprema
- Upotrebljavate li svježi slanutak, namočite ga preko noći. Ako rabite onaj iz konzerve, ocijedite ga i ostavite sa strane.
- Stavite ulje, češnjak, tahini i limunov sok u blender pa usitnite. Dodajte meso iz avokada i slanutak pa miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Začinite i još izmiksajte. Stavite u posudu te pospite peršinom i paprikom u prahu.
Izvor Skuhatćute