Po inspiraciju za ovaj koktel otputovali smo čak do Meksika, gdje ga prave od meksičkog lager piva. Ako i nemaš baš meksičko pri ruci, možeš koristiti i neki drugi lager
Vrućine su nesnosne i stalno smo u potrazi za novim osvježavajućim koktelima koji nemaju previše alkohola, a ukusni su i – baš za ljeto! Za inspiraciju ovaj put smo potegnuli čak do Meksika gdje pripremaju slastan koktelmichelada u kojem je glavni sastojak – pivo!
Koktel michelada osim laganog piva, najčešće lagera, sadrži i svježi sok od limete te slane i ljute umake koji se i inače često koriste u meksičkoj kuhinji. I zato – sombrero na glavu, smiksaj micheladu, lezi pod palmu i uživaj!
Koje je pivo najbolje za micheladu, i uz koju hranu najbolje ide?
Koje je pivo najbolje za micheladu? Michelada se najčešće radi od meksičkog lager piva. No neki pasionirani ljubitelji ovog koktela prave svoju verziju s tamnim meksičkim pivom.
Koja hrana najbolje ide uz micheladu? Najbolje je uz ovaj koktel poslužiti neki meksički zalogaj poput tacosa ili tostada.
Rub čaše za pivo premaži kriškom limete te potom umoči u tajin mješavinu začina.
Iscijedi sok od limete te dodaj začin za juhu, worcestershire umak i tabasco te malo tajin začina ili soli s čilijem i limetom. Dobro promiješaj žlicom.
Polagano ulij pivo u čašu, pod kutem od 45 stupnjeva, kako se ne bi napravilo previše pjene.
Dobro sve promiješaj, dodaj kockice leda i posluži.
Ako ti se svidio naš recept za micheladu, isprobaj i naše druge recepte za ljetne koktele!