Recepti 7291 prikaza 18. kolovoza 2018.

Napravite domaća peciva s maslacem

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Oduvijek ste htjeli sami napraviti pecivo za hamburger, ali se niste usudili? Donosimo jednostavan i brz recept za meka peciva koja možete jesti za doručak, ručak i večeru.

Napravite mekana peciva s maslacem i uživajte u njima cijeli dan. Možete ih namazati maslacem, paštetom, koristiti kao pecivo za hamburger ili ih jednostavno jesti bez ičega. Jer toliko su dobra! 

 

 

peciva Možda vas zanima... Divno jutro: Najbrža peciva za najslađi doručak Recepti

 

 

Možda vas zanima... Brza brioche peciva stvorena za fine sendviče Recepti

 

Potrebo vam je:

  • 800 g glatkog brašna
  • 30 g šećera
  • 15 g suhog kvasca
  • 400 ml mlake vode
  • 100 g maslaca
  • 1 1/5 žličica soli 

Priprema:  

  1. U posudu za miješanje staviti brašno, sol, šećer i kvasac te dodati mlaku vodu.
  2. Miješati (miksati) na najmanjoj brzini oko 5 minuta.
  3. Dodati omekšali maslac i miksajte još 5 minuta.
  4. Prebaciti u drugu posudu i pokriti plastičnom folijom te ostaviti tijesto sljedećih 1 1/5 h da se digne, odnosno, da udvostruči veličinu.
  5. Kada se tijesto diglo, prebaciti ga na pobrašnjenu dasku, malo poravnati i narezati na 20 komada.
  6. Svaki komad oblikovati u kuglicu i ostaviti još pola sata na dasci da se diže.
  7. Prije pečenja, premazati svaku kuglicu s malo mlijeka i posipati sezamom (ili nekim drugim sjemenkama).
  8. Peči 20 - 25 minuta na 200 stupnjeva, odnosno, dok ne postanu zlatno smeđe.

Možete ih poslužiti još tople i uživati u svojim mekim domaćim pecivima. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.