Recepti 893 prikaza 10. srpnja 2016.

Naučite pripremati ratatouille u pećnici

ratatouille
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Različito povrće zajedno u pećnici

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 250

Potrebno vam je

  • 4 kom tikvice, zelene
  • 1 kom patlidžan
  • 3 kom crvena paprika
  • 3 kom luk ,crveni
  • 1 žlica svježi timijan
  • 1 žlica ružmarin
  • 1 žličica sol
  • 0.50 žličica papar
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 800 g slanutak, konzerva
  • 400 g pelati
  • 1 žlica češnjak
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 2.50 žličica aceto balsamico
  • 3 žlica bosiljak, vezica

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 230°C.
  2. Tikvice, patlidžan i crvenu papriku narežite na komade od 2 centimetra. Luk tanko narežite. U većoj zdjeli pomiješajte tikvice, papriku, patlidžan i luk s timijanom, ružmarinom, 0.75 žličice soli, crnim paprom, 2 žlice vode i 1 žlicom ulja.
  3. Pladanj za pečenje premažite 1 žlicom ulja pa posložite povrće u jednom sloju.
  4. Pecite oko 25 min uz jedno miješanje.
  5. U zdjeli pomiješajte slanutak, rajčice, češnjak, pastu od rajčice i 0.25 žličice soli.
  6. Dodajte zapečenom povrću i pecite još 10-12 min.
  7. Začinite s octom pa servirajte u zdjelice ili tanjure, a zatim još posipajte bosiljkom. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.