gastro postao
Različito povrće zajedno u pećnici
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 250
Potrebno vam je
- 4 kom tikvice, zelene
- 1 kom patlidžan
- 3 kom crvena paprika
- 3 kom luk ,crveni
- 1 žlica svježi timijan
- 1 žlica ružmarin
- 1 žličica sol
- 0.50 žličica papar
- 1 žlica ulje maslinovo
- 800 g slanutak, konzerva
- 400 g pelati
- 1 žlica češnjak
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 2.50 žličica aceto balsamico
- 3 žlica bosiljak, vezica
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 230°C.
- Tikvice, patlidžan i crvenu papriku narežite na komade od 2 centimetra. Luk tanko narežite. U većoj zdjeli pomiješajte tikvice, papriku, patlidžan i luk s timijanom, ružmarinom, 0.75 žličice soli, crnim paprom, 2 žlice vode i 1 žlicom ulja.
- Pladanj za pečenje premažite 1 žlicom ulja pa posložite povrće u jednom sloju.
- Pecite oko 25 min uz jedno miješanje.
- U zdjeli pomiješajte slanutak, rajčice, češnjak, pastu od rajčice i 0.25 žličice soli.
- Dodajte zapečenom povrću i pecite još 10-12 min.
- Začinite s octom pa servirajte u zdjelice ili tanjure, a zatim još posipajte bosiljkom.