Recepti 1918 prikaza 25. studenoga 2018.

Neodoljivo aromatični cheesecake s bundevom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako volite aromatični okus bundeve, onda će vam se ovaj recept sigurno svidjeti.

Bundeva odlično paše u slanim i slatkim jelima, a osim klasične pite, kuglofa od bundeve ili rolade, zašto ne biste pripremili cheesecake od bundeve? S podlogom od keksa i kremom od bundeve dobit ćete sasvim nove okuse koji će vas osvojiti na prvi griz.

 

Možda vas zanima... Jesenska savijača s bundevom - slatka ili slana Kolumne

 

Šarene okuse jeseni umiješajte u fini cheesecake i uživajte u desertu.

 

Možda vas zanima... Jesenska pita od jabuka i bundeve Kolumne

 

Potrebno vam je:

Za podlogu:

  • 2 šalice mljevenih keksi
  • 1 žlica brašna
  • 3 žlice rastopljenog maslaca

Za kremu:

  • 300 g kremastog sira
  • 1 šalica šećera
  • 2 šalice pirea od bundeve
  • 3 žlice brašna
  • 1 žlica mlijeka
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice đumbira u prahu
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice mljevenih klinčića
  • 3 jaja
  • Šlag (po želji)

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte mljevene kekse, brašno i maslac. Smjesu utisnite u kalup za torte, te stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko deset minuta. Nakon toga pustite neka se ohladi.
  2. Skuhajte bundevu, s prethodno uklonjenom korom i košticama, narezanu na kockice. Kada bundeva omekša procijedite višak vode i od nje štapnim mikserom napravite pire te pustite neka se malo ohladi.
  3. U većoj zdjeli mikserom pomiješajte kremasti sir i šećer dok ne dobijete glatku ujednačenu smjesu. Zatim dodajte pire od bundeve, brašno, mlijeko i začine.
  4. Na kraju dodajte lagano umućena jaja te nastavite miješati mikserom na srednjoj brzini. Kada se sve lijepo sjedini, mješavinu izlijte na kekse.
  5. Ispecite tortu na 200 stupnjeva oko 40 minuta dok se centar torte ne stvrdne. Prekrijte tortu folijom ako je potrebno kako ne bi previše potamnila odnosno izgorjela. Kada tortu izvadite iz pećnice, hladite je oko sat vremena na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku barem četiri sata prije serviranja.
  6. Tortu, po želji, poslužite sa šlagom. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.