Recepti 13. listopada 2014.

Njemački ravioli sa špinatom u juhi

gastro postao gastro.24sata.hr
Njemačka verzija raviola u juhi koju morate probati

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 590

Tijesto

  • 3 kom jaje kokošje
  • sol
  • 1 šalica voda
  • 400 g pšenično brašno, bijelo

Punjenje

  • 400 g špinat
  • 20 g slanina suha, masna
  • 20 g maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • voda
  • 3 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 150 g kuhana šunka
  • 250 g mljeveno meso
  • 2 kom jaje kokošje
  • mesni temeljac

Priprema

  1. Napravite tijesto i ostavite da odstoji.
  2. Kratko blanširajte špinat u slanoj vodi. Ocijedite ga i nasjeckajte.
  3. Popržite slaninu na maslacu, dodajte luk i špinat te propirjajte.
  4. Natopite kruh u vodi dok ne omekša. Izmiješajte sve te sastojke sa šunkom i mesom. Dodajte jaja, sol i papar.
  5. Nadjenite tijesto, napravite džepiće i kuhajte ih 10-15 minuta u kipućoj slanoj vodi ili juhi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.