gastro postao
Jednostavne, elegantne i neodoljive arome vanilije na sjajan će vas način zasladiti u istom takvom kolaču
Nježne note vanilije učinit će ovaj kolač idealnim za svaku priliku. Uz dodatak svježeg voća ili čokolade postat će brzinska slastica za iznenadne proslave, a u svom izvornom obliku bit će dobar brzinski desert za svaki dan. Kolač možete dodatno začiniti krem sirom koji se dodaje u kremu kako bi ona bila nešto lakša. Samo smanjite količinu maslaca i zamijenite ga krem ili svježim sirom.
Potrebno vam je:
- 7 žlica brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 8 žlica maslaca
- 50 g šećera
- 60 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 3 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica ulja
- 2 žlice mlijeka
Priprema:
- U manjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
- U drugoj posudi pomiješajte dvije žlice maslaca i 50 g šećera.
- Izmiksajte pa dodajte jaje, dvije žličice ekstrakta vanilije i ulje.
- Pomiješajte suhe i mokre sastojke pa sve zajedno prebacite u kalup koji ste najprije premazali maslacem.
- Pecite oko 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva.
- Za to vrijeme pripremite kremu od šest žlica maslaca, šećera u prahu i žličice vanilije.
- Dobro izmiksajte dok ne dobijete kremasti premaz i njime premažite biskvit kad se ohladi.
U slast!