Recepti 4454 prikaza 17. lipnja 2019.

Jaja na oko u sasvim novom izdanju!

rajčice
Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Užitak na neki novi način - spoj pečenih rajčica i jaja sigurno će razveseliti vaše ukućane

Za sve ljubitelje rajčice i jaja na oko, donosimo potupuno novi način kombiniranja ovih dviju namirnica. Potrebno vam je nešto više vremena od klasične pripreme, ali sav trud itekako će se isplatiti.

Od ostataka rajčice možete napraviti umak, a dobro je znati i da se s rajčicom odlično slažu bosiljak, origano, peršin i češnjak.

Potrebno vam je:

  • 2 veće rajčice
  • 2 jaja
  • Maslinovo ulje
  • Parmezan
  • Panceta
  • Svježi začini
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Izdubite rajčice i premažite ih maslinovim uljem.
  2. U svaku rajčicu razbijte po jedno cijelo jaje, pospite parmezanom i sjeckanom pancetom i stavite peći na 180 stupnjeva, ovisno koliko pečena jaja volite.
  3. U posudici pomiješajte maslinovo ulje, češnjak i svježe začine.
  4. Izadite punjene rajčice iz pećnice, začinite ih i prelijte ih mješavinom ulja, češnjaka i začina.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.