Recepti 25. kolovoza 2020.

Jaja na oko u sasvim novom izdanju!

rajčice
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Užitak na neki novi način - spoj pečenih rajčica i jaja sigurno će razveseliti tvoje ukućane

Za sve ljubitelje rajčice i jaja na oko, donosimo potupuno novi način kombiniranja ovih dviju namirnica. Potrebno ti je nešto više vremena od klasične pripreme, ali sav trud itekako će se isplatiti.

Od ostataka rajčice možeš napraviti umak, a dobro je znati i da se s rajčicom odlično slažu bosiljak, origano, peršin i češnjak.

Potrebno ti je:

  • 2 veće rajčice
  • 2 jaja
  • maslinovo ulje
  • parmezan
  • panceta
  • svježi začini
  • sol, papar

Priprema:

  1. Izdubi rajčice i premaži ih maslinovim uljem.
  2. U svaku rajčicu razbij po jedno cijelo jaje, pospi parmezanom i sjeckanom pancetom i stavi peći na 180 stupnjeva, ovisno koliko pečena jaja volite.
  3. U posudici pomiješaj maslinovo ulje, češnjak i svježe začine.
  4. Izadi punjene rajčice iz pećnice, začini ih i prelij ih mješavinom ulja, češnjaka i začina.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.