gastro postao
Još jedan kolač sa svima najdražim čokoladnim namazom - Nutellom!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 761
Biskvit
- 7 kom bjelanjak kokošji
- 150 g šećer, kristal
- 1 žlica limunov sok
- 50 g lješnjak, mljeveni
- 2 žlica oštro brašno
- 0.50 kom prašak za pecivo
- 400 g čokoladni namaz "nutela"
- 200 g keksi petit beure
- 0.20 l mlijeko kravlje, punomasno
Krema
- 7 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 7 žlica šećer, kristal
- 2 kom puding od vanilije, instant
- 7 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 250 g maslac, neslani
- 0.50 l vrhnje za šlag
- lješnjak, prženi
Priprema
- Bjelanjke tucite sa šećerom i limunovim sokom pa dodajte lješnjake, brašno i prašak za pecivo.
- Izlijte na masni papir posipan prženim lješnjacima. Pecite 15 minuta i izokrenite iz kalupa.
- Na hladno namažite nutellu, a na to složite kekse umočene u mlijeko.
- Kremu skuhajte od žumanjaka i vanilin pudinga te šećera u mlijeku. Kada se ohladi, dodajte maslac i izmiješajte.
- Kremu premažite po keksima, a na nju šlag od slatkog vrhnja.
Izvor Skuhatćute