gastro postao
Sočno meso tune u crvenom umaku zdravo je i jednostavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 111
Potrebno vam je
- 4 kom tunj
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje suncokretovo
- 1 kom crni luk
- 400 g pasirana rajčica (passata)
- 100 ml vino bijelo
- 3 g aceto balsamico
- origano
- 6 kom kapari
Priprema
- Posipajte odreske tunjevine s malo soli i papra.
- U tavi zagrijte ulje te prepržite luk. Luk maknite na stranu tave te dodajte tunjevinu i pržite 2-3 minute sa svake strane.
- Dodajte pasiranu rajčicu, vino, ocat, kapare i origano. Malo smanjite vatru, prekrijte tavu te kuhajte oko 15 minuta.
Izvor Žena.hr