gastro postao
Nekad sirotinjsko jelo, danas će vam ovakav složenac poslužiti kao vrlo efektno predjelo
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 650
Potrebno vam je
- 300 g špageti
- 150 g panceta
- 5 kom artičoka (listovi i srce)
- 3 kom jaje kokošje
- 1 režanj češnjak
- 1 dl voda
- 50 g parmezan
- 1 mala žlica mješavina suhih začina
- 100 g ementaler
- ulje maslinovo
- sol
- papar
- muškatni oraščić
Priprema
- Očistite artičoke i narežite ih na tanke kriške. Ulijte u tavu malo ulja pa dodajte sjeckani češnjak, artičoke, sol, papar i muškatni oraščić. Pirjajte nekoliko minuta pa ulijte malo vode i nastavite kuhati još desetak minuta poklopljeno. Pred kraj otklopite.
- U tavi pržite narezanu pancetu dok ne postane hrskava. Skuhajte špagete u slanoj vodi da budu “al dente” pa ih ocijedite. Izrežite na kocke ementaler. Istucite jaja sa solju, dodajte prstohvat papra i većinu naribanog parmezana.
- Špagetima dodajte smjesu od jaja, artičoke, pancetu i sir pa sve dobro promiješajte. Obložite okrugli lim za kolače papirom za pečenje, premažite ga uljem i pospite s malo krušnih mrvica.
- Ulijte smjesu od špageta, pospite po vrhu malo parmezana, krušnih mrvica i polijte s malo maslinova ulja. Pecite oko pola sata na 200°C ili dok se na vrhu ne napravi svijetla korica. Ostavite da se ohladi.
Izvor Skuhatćute