Recepti 13. listopada 2014.

Okrugli složenac sa špagetima i pancetom

gastro postao gastro.24sata.hr
Nekad sirotinjsko jelo, danas će vam ovakav složenac poslužiti kao vrlo efektno predjelo

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 650

Potrebno vam je

  • 300 g špageti
  • 150 g panceta
  • 5 kom artičoka (listovi i srce)
  • 3 kom jaje kokošje
  • 1 režanj češnjak
  • 1 dl voda
  • 50 g parmezan
  • 1 mala žlica mješavina suhih začina
  • 100 g ementaler
  • ulje maslinovo
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Očistite artičoke i narežite ih na tanke kriške. Ulijte u tavu malo ulja pa dodajte sjeckani češnjak, artičoke, sol, papar i muškatni oraščić. Pirjajte nekoliko minuta pa ulijte malo vode i nastavite kuhati još desetak minuta poklopljeno. Pred kraj otklopite.
  2. U tavi pržite narezanu pancetu dok ne postane hrskava. Skuhajte špagete u slanoj vodi da budu “al dente” pa ih ocijedite. Izrežite na kocke ementaler. Istucite jaja sa solju, dodajte prstohvat papra i većinu naribanog parmezana.
  3. Špagetima dodajte smjesu od jaja, artičoke, pancetu i sir pa sve dobro promiješajte. Obložite okrugli lim za kolače papirom za pečenje, premažite ga uljem i pospite s malo krušnih mrvica.
  4. Ulijte smjesu od špageta, pospite po vrhu malo parmezana, krušnih mrvica i polijte s malo maslinova ulja. Pecite oko pola sata na 200°C ili dok se na vrhu ne napravi svijetla korica. Ostavite da se ohladi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.