gastro postao
Skuhani bakalar i krumpir pomiješajte sa začinima, oblikujte u kuglice, umiješajte u smjesu za pohanje i ispržite na ulju
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 814
Potrebno vam je
- 600 g bakalara
- 7 jaja
- 600 g krumpira
- 1 šalica krušnih mrvica
- svježe mljeveni papar
- peršin
- 2 dl maslinovog ulja
- sol
Priprema
- Prokuhajte bakalar pa ga očistite od kože i kostiju. Skuhajte krumpir u zasoljenoj vodi, ogulite ga i protisnite.
- Sitno nasjeckajte bakalar pa ga pomiješajte s krumpirom, 4 jaja, nasjeckanim peršinom i malo soli. Sve dobro izmiješajte te oblikujte okruglice.
- Uvaljajte okruglice u umućena 3 jaja za pohanje pa u krušne mrvice te ih ispržite u većoj količini ulja dok ne dobiju zlatnu boju.