Ima nešto utješno u majonezi. Otkad sam bila mala, malo majoneze uvijek bi zaokružilo sendvič u svakoj kombinaciji, jednostavno bi dodalo savršen finalni touch
Tako je tuna melt jedan od sendviča čiju srž čini upravo majoneza. Već je postao klasik u Americi, a brzo ga zavoli svatko tko ga proba. Kremasto, hrskavo, slatko, kiselo, u tostiranom kruhu s otopljenim sirom. Treba li još što dodati? Njegova je priprema jednostavna, a okus se pamti još dugo...
Sastojci za 6 tuna melt sendviča
- 50 g ljubičastog luka
- 50 g štapićastog celera
- 1 Granny Smith jabuka (oko 140 g )
- 150 g Zvijezda kiselih krastavaca
- 250 g ocijeđene konzervirane tune
- 150 g Zvijezda majoneze
- 100 g kiselog vrhnja
- 1 žličica senfa
- 1 žlica limunova soka
- soli i papra po želji
- 12 kriški kruha po izboru
- svježe povrće po izboru (rajčica, zelena salata…)
- Zvijezda Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 12 kriški sira cheddar
Priprema
- Ljubičasti luk, celer, jabuku i kisele krastavce nasjeckaj na sitne kockice i zatim dodaj tunu.
- U drugoj zdjeli pomiješaj majonezu, vrhnje, senf, limunov sok, sol i papar te dodaj ostalim sastojcima.
- Po 2 kriške kruha nadjeni s dvjema kriškama sira i s vanjske strane premaži maslinovim uljem, zatim tostiraj.
- Svježe tostirane sendviče rastvori, dodaj svježe povrće po izboru i bogato nadjeni salatom od tune. Serviraj odmah i uživaj!
Marijana Zlomislić, Gastrolovka