Recepti 10. travnja 2020.

Okus tuna melt sendviča jednostavno se ne zaboravlja

foto: Marijana Zlomislić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ima nešto utješno u majonezi. Otkad sam bila mala, malo majoneze uvijek bi zaokružilo sendvič u svakoj kombinaciji, jednostavno bi dodalo savršen finalni touch

Tako je tuna melt jedan od sendviča čiju srž čini upravo majoneza. Već je postao klasik u Americi, a brzo ga zavoli svatko tko ga proba. Kremasto, hrskavo, slatko, kiselo, u tostiranom kruhu s otopljenim sirom. Treba li još što dodati? Njegova je priprema jednostavna, a okus se pamti još dugo...

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Sastojci za 6 tuna melt sendviča

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Priprema

  1. Ljubičasti luk, celer, jabuku i kisele krastavce nasjeckaj na sitne kockice i zatim dodaj tunu.
  2. U drugoj zdjeli pomiješaj majonezu, vrhnje, senf, limunov sok, sol i papar te dodaj ostalim sastojcima.
  3. Po 2 kriške kruha nadjeni s dvjema kriškama sira i s vanjske strane premaži maslinovim uljem, zatim tostiraj.
  4. Svježe tostirane sendviče rastvori, dodaj svježe povrće po izboru i bogato nadjeni salatom od tune. Serviraj odmah i uživaj!

Marijana Zlomislić, Gastrolovka 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.