Recepti 27. svibnja 2020.

Omlet za sve voljne novih okusa i avanture

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija koja se možda neće svidjeti svima, ali nećeš znati prije nego pokušaš!

Novih recepata s jajima, kao i s tjesteninom, nikada dosta! Ova popularna namirnica bila je čest gost na tanjurima naših roditelja, baka i djedova zbog jednostavne, a ukusne pripreme i jeftine cijene. No, ponekad ono najjednostavnije, donosi najbolje, a upravo bi se to moglo reći i za jaja. U moru recepata sigurni smo da i ti imaš onaj jedan, omiljeni, čiji mirisa kada osjetiš odmah te vrati u djetinjstvo.

Ovaj ovdje malo je drugačiji, no to ne znači da ga ne vrijedi probati i dati mu šansu! Navedeni sastojci odnose se na obrok za jednu osobu, a recept smo pronašli u zbirci recepata Steve Karapandže.

 

Možda vas zanima... Za doručak pripremi kremasti omlet po receptu Marthe Stewart Recepti

 

Sastojci:

  • 1 zrela banana
  • 2 žličice rastopljenog maslaca
  • 1/4 soka od jednog limuna
  • 2 jaja
  • 2 žlice vode ili mlijeka
  • 1 žličica nasjeckanog peršina

Priprema:

  1. Oguljenu bananu premaži maslacem. Stavi ju u malu vatrostalnu posudu i pokapaj sokom od limuna. Veoma malo posoli i zatim ju zapeci u srednje vrućoj pećnici (180 - 190 stupnjeva) na 10 do 12 minuta.
  2. Za to vrijeme u tavici započni s pripremom omleta. Ugrij maslac, a jaja razbij u posudi. Dodaj u jaja malo vode ili mlijeka, soli i bibera te peršina i istuci ih kao i za svaki drugi omlet.
  3. Dobivenu smjesu isipaj u vruću tavicu i neka se donja strana dobro ispeče. Ona mora biti čvrsta u odnosu na gornju stranu i lagano mora posmeđiti.
  4. Zatim u sredinu omleta stavi bananu, narezanu na kriške i prebaci jednu stranu omleta na drugu.
  5. Posluži toplo i dodatno ukrasi bananom i borovnicama.

U slast!

 

Možda vas zanima... Omlet sa špinatom i parmezanom za mirisna jutra Recepti Možda vas zanima... Za doručak: U pećnici pripremi slastan omlet Recepti Možda vas zanima... Slastan bijeli omlet s dvije vrste sira Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.