Recepti 13. listopada 2014.

Orada pod limunom

Orada pod limunom
gastro postao gastro.24sata.hr
Dočekajte toplije dane uz jednostavan riblji meni

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 332

Potrebno vam je

  • 1500 g orada
  • 750 g limun
  • 40 g sol
  • 1 g svježe mljeveni papar
  • 1.50 dl ulje maslinovo
  • 400 g matovilac

Priprema

  1. Ribu očistiti, isfilirati, očistiti od preostalih koščica, narezati na tanke listiće tako da se prilikom rezanja odvaja od kože.
  2. Filetiće posložiti u prikladnu posudu, posoliti i ostaviti pokriveno oko pola sata.
  3. Dno dublje posude preliti limunovim sokom i složiti red ribe,popapriti,preliti limunovim sokom da riba bude prekrivena. Nastaviti redati ribu i limunov sok
  4. Posudu s ribom pokriti i ostaviti u hladnjaku preko noći ili 10-12 sati da se marinira.
  5. Nakon mariniranja ribu dobro ocijediti i slagati u posudu, papriti i prelijevati maslinovim uljem (red ribe,red ulja) uz dodatak sitnih listića ružmarina.

Dočekajte toplije dane uz jednostavan riblji meni

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.