gastro postao
Dočekajte toplije dane uz jednostavan riblji meni
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 332
Potrebno vam je
- 1500 g orada
- 750 g limun
- 40 g sol
- 1 g svježe mljeveni papar
- 1.50 dl ulje maslinovo
- 400 g matovilac
Priprema
- Ribu očistiti, isfilirati, očistiti od preostalih koščica, narezati na tanke listiće tako da se prilikom rezanja odvaja od kože.
- Filetiće posložiti u prikladnu posudu, posoliti i ostaviti pokriveno oko pola sata.
- Dno dublje posude preliti limunovim sokom i složiti red ribe,popapriti,preliti limunovim sokom da riba bude prekrivena. Nastaviti redati ribu i limunov sok
- Posudu s ribom pokriti i ostaviti u hladnjaku preko noći ili 10-12 sati da se marinira.
- Nakon mariniranja ribu dobro ocijediti i slagati u posudu, papriti i prelijevati maslinovim uljem (red ribe,red ulja) uz dodatak sitnih listića ružmarina.
Dočekajte toplije dane uz jednostavan riblji meni