gastro postao
Omiljena lagana i jednostavna kombinacija za sve ljubitelje tjestenine
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 322
Potrebno vam je
- 350 g tjestenina s jajima
- cherry rajčice
- ulje maslinovo
- 5 list list bosiljka
- pasirana rajčica (passata)
- sol
- svježe mljeveni papar
- šećer, kristal
- 2 režanj češnjak
- 1 mala žlica maslac, slani
Priprema
- U malo vode u koju ste dodali žličicu morske soli prema uputama proizvođača skuhajte tjestninu . Orechiette (male uši) zahvalana su tjestenina za ljetne umake jer imaju veliku površinu pa dobro upijaju umak.
- Ocijedite tjesteninu koju ste skuhali par minuta kraće da bude ‘al dente’.
- Dok se tjestenina kuha na tavicu zagrijte maslinovo ulje. Narezane cherry rajčice kratko pirjajte na ulju i malo protisnutog češnjaka.
- Dodajte žlicu paste od rajčica, na vrh noža šećera kako bi se pojačali okusi. Podlijevajte vodo iz lonca u kojem se kuha tjestenina. Začinite solju i paprom po ukusu.
- Dodajte procijeđenu tjestinu i sve dobro priješajte. Maknite s vatre umiješajte kuglicu maslaca te pospite nasjeckanim ili natrganim listićima bosiljka. Servirajte, a po želji dodajte i parmezana.
Izvor Ana Grgić