Recepti 13. listopada 2014.

Orecchiette s rajčicama i bosiljkom

Orecchiette s ljetnim rajčicama i bosiljkom
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljena lagana i jednostavna kombinacija za sve ljubitelje tjestenine

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 322

Potrebno vam je

  • 350 g tjestenina s jajima
  • cherry rajčice
  • ulje maslinovo
  • 5 list list bosiljka
  • pasirana rajčica (passata)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • šećer, kristal
  • 2 režanj češnjak
  • 1 mala žlica maslac, slani

Priprema

  1. U malo vode u koju ste dodali žličicu morske soli prema uputama proizvođača skuhajte tjestninu . Orechiette (male uši) zahvalana su tjestenina za ljetne umake jer imaju veliku površinu pa dobro upijaju umak.
  2. Ocijedite tjesteninu koju ste skuhali par minuta kraće da bude ‘al dente’.
  3. Dok se tjestenina kuha na tavicu zagrijte maslinovo ulje. Narezane cherry rajčice kratko pirjajte na ulju i malo protisnutog češnjaka.
  4. Dodajte žlicu paste od rajčica, na vrh noža šećera kako bi se pojačali okusi. Podlijevajte vodo iz lonca u kojem se kuha tjestenina. Začinite solju i paprom po ukusu.
  5. Dodajte procijeđenu tjestinu i sve dobro priješajte. Maknite s vatre umiješajte kuglicu maslaca te pospite nasjeckanim ili natrganim listićima bosiljka. Servirajte, a po želji dodajte i parmezana.

Izvor Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.