Recepti 13. listopada 2014.

Orzo s legumima

gastro postao gastro.24sata.hr
Zdravo jelo koje odiše okusima i mirisima Mediterana

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1774

Potrebno vam je

  • 1000 g ječam
  • 1000 g grah, bijeli
  • 1000 g smeđi grah
  • 1 kom kost od pršuta
  • 1000 g junetina 
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom češnjak
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer, korijen
  • 1 list lovorov list
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Preko noći potopite bijeli i smeđi fažol, ječam i kost od pršuta.
  2. Sutradan procijedite i kuhajte grahorice i ječam s komadom junetine, narezanom mrkvom, kapulom, češnjakom, selenom, peršinom i lovorovim listom.
  3. Posebno skuhajte kost od pršuta i kad je meso potpuno mekano, očistite ga od kostiju, narežite na kocke i dodajte povrću s malo vode u kojoj se kuhao pršut. Kuhajte da sve dobro ugusti, a onda popaprite i posolite ako treba.
  4. Prije služenja podlijte s malo maslinova ulja.

Izvor Kuharski kanconijer 2 - gurmanska sjećanja Mediterana, Profil internationa

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.