gastro postao
                                             
                                        
                                    Zdravo jelo koje odiše okusima i mirisima Mediterana
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1774
Potrebno vam je
- 1000 g ječam
- 1000 g grah, bijeli
- 1000 g smeđi grah
- 1 kom kost od pršuta
- 1000 g junetina
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom češnjak
- 3 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, korijen
- 1 list lovorov list
- 4 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Preko noći potopite bijeli i smeđi fažol, ječam i kost od pršuta.
- Sutradan procijedite i kuhajte grahorice i ječam s komadom junetine, narezanom mrkvom, kapulom, češnjakom, selenom, peršinom i lovorovim listom.
- Posebno skuhajte kost od pršuta i kad je meso potpuno mekano, očistite ga od kostiju, narežite na kocke i dodajte povrću s malo vode u kojoj se kuhao pršut. Kuhajte da sve dobro ugusti, a onda popaprite i posolite ako treba.
- Prije služenja podlijte s malo maslinova ulja.
Izvor Kuharski kanconijer 2 - gurmanska sjećanja Mediterana, Profil internationa
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
    