Recepti Desert 15. studenoga 2024.

Osvježavajuć puding od manga s kokosom

Mango sago
Mango sago
foto: Freepik
Ovaj osvježavajući mango sago s kokosom i tapiokom donosi tropski okus i ljetnu atmosferu u hladne jesenske dane

Mango sago, popularni desert iz Hong Konga, nastao je 1984. godine u restoranu Lei Garden, kada su vlasnici željeli na jelovnik dodati nešto novo za vruće ljetne dane. Mango sago je osvježavajuć puding od manga s kokosom i tapiokom.

Prvotno je naziv deserta bio "pomelo mango sago" jer se kao ukras koristio pomelo – citrus sličan grejpu. Međutim, desert je postao hit tek kad su ga preimenovali u "slatku rosu s vrbe", inspiriranu pričom o božanstvu Guanyin, poznatom kao pomoćnica u nevolji.

Puding od batata Možda vas zanima... Jede ti se batat? Napravi ga u obliku pudinga! Recepti

Varijacije na slatku temu

Danas je mango sago omiljen širom Hong Konga i Kine te simbolizira sreću. Iako je mango najčešći izbor za ovaj desert, slobodno eksperimentiraj drugim voćem! Umjesto manga možeš koristiti dinju, jagode ili banane. Ako želiš rekreirati izvorni okus, pokušaj s grejpom kao zamjenom za pomelo.

Za dodatnu teksturu možeš u puding dodati nasjeckane orahe ili suho voće – primjerice, pistacije se odlično slažu s okusom manga. Pusti mašti na volju i uživaj u ovom ljetnom desertu!

Ne gasi ekran dok kuham

Mango sago
130 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
3
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Kokosovo mlijeko 2 šalica
  • Med 0,25 šalica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Kokos u listićima 0,25 šalica
  • Mango 2 kom
  • Tapioka 0,50 šalica
Postupak
  1. U loncu na srednjoj vatri pomiješaj kokosovo mlijeko, med (ili agavin sirup), ekstrakt vanilije i kokos u listićima.


  2. Miješaj smjesu dok ne zavrije, zatim je makni s vatre i ostavi da se ohladi. Kokosovo mlijeko će se zgusnuti dok se hladi.


  3. Oguli mango i nareži ga na kockice. Polovicu manga ostavi za dekoraciju, a drugu polovicu pripremi za pire.


  4. Stavi polovicu narezanog manga u blender i miksaj dok ne postane glatka smjesa. Ostavi ovaj pire sa strane.


  5. U većem loncu zakuhaj vodu.


  6. Dodaj kuglice tapioke u kipuću vodu i kuhaj ih oko 10 minuta, dok ne postanu gotovo prozirne, s malom bijelom točkicom u sredini.


  7. Ocijedi kuglice tapioke kroz cjedilo i isperi ih hladnom vodom kako bi zaustavio daljnje kuhanje i spriječio da se zalijepe.


  8. Dodaj ohlađenu tapioku u smjesu kokosova mlijeka i dobro promiješaj.


  9. Pokrij smjesu i ostavi je u hladnjaku najmanje 2 sata, a možeš je ostaviti i preko noći da se puding zgusne. Ako voliš rjeđu konzistenciju, možeš ga konzumirati već nakon 30 minuta do sat vremena.


  10. Kada je puding spreman, u čaše ili zdjelice naizmjence slaži slojeve tapioka smjese, pirea od manga i kockica manga. Posluži i uživaj!


Isprobaj i ove ukusne i zdrave pudinge!

puding od čokolade Možda vas zanima... Oduševit će te ovaj puding sa zobenim mlijekom! Recepti Možda vas zanima... Kremasti puding od riže i bademovog mlijeka Kolumne Možda vas zanima... Najjednostavniji chia puding s kokosovim mlijekom Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:28 15. Studeni 2024.

    Super puding