Butter Swim Biscuits ili “biskvit koji pliva u maslacu” toliko je sočan i ukusan da mu prognoziramo svijetlu budućnost u tvojoj kuhinji
Ako misliš da je priprema domaćihkolača komplicirana, pripremi se promijeniti mišljenje. Butter Swim Biscuits ili “biskvit koji pliva u maslacu" apsolutni je hit među ljubiteljima jednostavnih, a genijalnih recepata.
Ovaj mekan i nevjerojatno sočan kolač dolazi s jedinstvenim twistom – tijesto doslovce pliva u maslacu tijekom pečenja, a rezultat je savršeno mekan biskvit s hrskavom koricom. Sve što ti treba su osnovni sastojci, jedna posuda i malo vremena, a priprema ne zahtijeva nikakve posebne vještine.
Tajna uspjeha ovog biskvita je u maslacu
foto: Patrycja Jadach/Unsplash
Savjet više za najbolji biskvit
Kod mjerenja brašna koristi metodu žlica i poravnanje – žlicom puni šalicu za mjerenje, a višak odstrani nožem. Na taj način izbjegavaš prekomjerno brašno koje bi biskvit moglo učiniti preteškim.
Također, nemoj previše miješati tijesto jer i to može biskvit učiniti teškim. I za kraj, slobodno eksperimentiraj s dodacima! Crni papar, češnjak u prahu ili začin za bagel podići će okus ovih keksa na novu razinu.
Ne gasi ekran dok kuham
Butter Swim Biscuits
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
9
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslac
125
g
Brašno
2,50
šalica
Prašak za pecivo
1
žličica
Šećer
4
žlica
Sol
1,50
žličica
Soda bikarbona
1
žličica
Mlaćenica
1,50
šalica
Postupak
Zagrij pećnicu na 200°C i postavi rešetku na srednju razinu. U srednje velikoj posudi rastopi maslac u mikrovalnoj (na visokim postavkama, u intervalima od 10 sekundi dok se potpuno ne rastopi, ukupno 45-60 sekundi).
Alternativno, maslac možeš rastopiti i na štednjaku na niskoj temperaturi. Rastopljeni maslac ulij u posudu za pečenje dimenzija 20x20 c, pažljivo zakreni pleh da rastopljeni maslac prekrije dno i stranice posude.
U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo, šećer, sol i sodu bikarbonu. Dodaj dobro ohlađenu mlaćenicu i temeljito promiješaj silikonskom špatulom dok ne dobiješ ljepljivo tijesto. Pazi da u tijestu ne ostanu 'džepovi' suhih sastojaka.
Tijesto prebaci u pripremljeni pleh obložen rastopljenimmaslacem. Vlažnim rukama ravnomjerno pritisni tijesto prema dnu i stranama posude. Tijesto će "plivati" u rastopljenome maslacu!
Pomoću oštrog noža tijesto izreži do dna posude u 3x3 mrežu da dobiješ 9 kvadrata. Kvadrati će tijekom pečenja ostati povezani.
Peci biskvit u zagrijanoj pećnici 25-27 minuta, dok ne postane zlatno-smeđ i značajno naraste. Nakon pečenja, ponovno prereži po utorima da razdvojiš komade biskvita.
Ohladi kolač barem 15 minuta u plehu prije posluživanja.