Recepti Desert 03. prosinca 2024.

Ovaj najsočniji i najmekaniji biskvit osvaja internet

Desert
10 MIN
25 MIN
9
JEDNOSTAVNO
Butter Swim Biscuits
Butter Swim Biscuits
foto: @melissassouthernstylekitchen.com Pinterest
Butter Swim Biscuits ili “biskvit koji pliva u maslacu” toliko je sočan i ukusan da mu prognoziramo svijetlu budućnost u tvojoj kuhinji

Ako misliš da je priprema domaćih kolača komplicirana, pripremi se promijeniti mišljenje. Butter Swim Biscuits ili “biskvit koji pliva u maslacu" apsolutni je hit među ljubiteljima jednostavnih, a genijalnih recepata.

Ovaj mekan i nevjerojatno sočan kolač dolazi s jedinstvenim twistom – tijesto doslovce pliva u maslacu tijekom pečenja, a rezultat je savršeno mekan biskvit s hrskavom koricom. Sve što ti treba su osnovni sastojci, jedna posuda i malo vremena, a priprema ne zahtijeva nikakve posebne vještine.

maslac | Author: Patrycja Jadach/Unsplash Tajna uspjeha ovog biskvita je u maslacu foto: Patrycja Jadach/Unsplash

Savjet više za najbolji biskvit

Kod mjerenja brašna koristi metodu žlica i poravnanje – žlicom puni šalicu za mjerenje, a višak odstrani nožem. Na taj način izbjegavaš prekomjerno brašno koje bi biskvit moglo učiniti preteškim.

Također, nemoj previše miješati tijesto jer i to može biskvit učiniti teškim. I za kraj, slobodno eksperimentiraj s dodacima! Crni papar, češnjak u prahu ili začin za bagel podići će okus ovih keksa na novu razinu.

Ne gasi ekran dok kuham

Butter Swim Biscuits
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
9
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslac 125 g
  • Brašno 2,50 šalica
  • Prašak za pecivo 1 žličica
  • Šećer 4 žlica
  • Sol 1,50 žličica
  • Soda bikarbona 1 žličica
  • Mlaćenica 1,50 šalica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 200°C i postavi rešetku na srednju razinu. U srednje velikoj posudi rastopi maslac u mikrovalnoj (na visokim postavkama, u intervalima od 10 sekundi dok se potpuno ne rastopi, ukupno 45-60 sekundi).

    Alternativno, maslac možeš rastopiti i na štednjaku na niskoj temperaturi. Rastopljeni maslac ulij u posudu za pečenje dimenzija 20x20 c, pažljivo zakreni pleh da rastopljeni maslac prekrije dno i stranice posude.


  2. U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo, šećer, sol i sodu bikarbonu. Dodaj dobro ohlađenu mlaćenicu i temeljito promiješaj silikonskom špatulom dok ne dobiješ ljepljivo tijesto. Pazi da u tijestu ne ostanu 'džepovi' suhih sastojaka.


  3. Tijesto prebaci u pripremljeni pleh obložen rastopljenimmaslacem. Vlažnim rukama ravnomjerno pritisni tijesto prema dnu i stranama posude. Tijesto će "plivati" u rastopljenome maslacu!

    Pomoću oštrog noža tijesto izreži do dna posude u 3x3 mrežu da dobiješ 9 kvadrata. Kvadrati će tijekom pečenja ostati povezani.


  4. Peci biskvit u zagrijanoj pećnici 25-27 minuta, dok ne postane zlatno-smeđ i značajno naraste. Nakon pečenja, ponovno prereži po utorima da razdvojiš komade biskvita.

    Ohladi kolač barem 15 minuta u plehu prije posluživanja.


Ove savjete i recepte vrijedi primijeniti!

Prašak za pecivo Možda vas zanima... Soda bikarbona ili prašak za pecivo - što je bolje, i zašto? Špajza biskvitni kolač Možda vas zanima... Kako provjeriti je li biskvit zaista pečen Špajza Možda vas zanima... Biskvitno i hrustavo tijesto: Otkrij tajne guste, svijetle i pjenaste smjese Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.