Ako ti treba brzi zalogaj isprobaj ove odlične fritule s kukuruzom. Možeš ih poslužiti slane ili slatke
Danas donosimo recept za brze fritule s kukuruzom, simpatične hrskave zalogaje koje možeš poslužiti kao doručak, brzi snack ili čak desert. Treba ti samo nekoliko osnovnih sastojaka koje vjerojatno već imaš kod kuće, kao i kukuruz. A ako ga trenutačno ne možeš nabaviti na klipu, slobodno koristi kukuruz iz konzerve.
U receptu donosimo originalnu verziju u kojoj se ove fritule s kukuruzom poslužuju slatke, posute šećerom u prahu. No moguće ih je napraviti i u slanoj verziji, bez šećera u tijestu, ali s dodacima poput papra, ljute papričice, nasjeckani vlasac... Tada one mogu postati i simpatično predjelo, uz neki fora umak, primjerice od sira.
Isprobaj naš recept za fritule s kukuruzom i javi nam svoje dojmove.
Fritule s kukuruzom
foto: tatyanaseverydayfood.com//Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Fritule s kukuruzom
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
18
porcija
SREDNJE
Sastojci
Suncokretovo ulje
500
ml
Oštro brašno
60
g
Gustin (Kukuruzni Škrob)
60
g
Šećer
1
žlica
Prašak za pecivo
1
žličica
Sol
0,75
žličica
Jaje
2
kom
Mlijeko
65
ml
Kukuruz
4
kom
Šećer u prahu
Postupak
U veikom loncu ugrij ulje na srednjoj vatri - 1 žlicu ulja ostavi, trebat će ti za tijesto. Ulje zagrijavaj dok termometar ne prikaže da je postiglo 190 stupnjeva.
U međuvremenu, u zdjelici izmiješaj brašno, gustin, šećer, prašak za pecivo i sol.
U velikoj zdjeli pjenjačom izmiješaj punomasno mlijeko, jaja i 1 žlicu ulja. Dodaj kukuruz očišćen s klipova (ili koristi onaj iz konzerve). Umiješaj suhe sastojke u mokre
U serijama peci po nekoliko fritula - za jednu ti treba oko 1.5 žlice tijesta, najbolje ih je formirati žlicom za kekse odnosno žlicom za sladoled. fritule prži 3-4 minute. Izvadi fritule iz ulja i stavi ih na kuhinjske papirnate ubruse da se upije višak masnoće.
Posluži fritule posute šećerom u prahu.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
269 kcal
13 %
MASTI
25,00 g
34 %
KOLESTEROL
0,21 g
0 %
UH
10,00 g
3 %
PROTEINI
2,00 g
4 %
Fritule s kukuruzom mogu se čuvati do 5 dana u hladnjaku, u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka.