Recepti Doručak 17. listopada 2025.

Ove proteinske palačinke gotove su za 20 minuta!

Doručak
5 MIN
16 MIN
8
JEDNOSTAVNO
čokoladne palačinke
Čokoladne proteinske palačinke
foto: laurinemimi/Pinterest
Ako ti je doručak brzinska navika, ove palačinke bi to mogle promijeniti. Čokoladne su i zasitne, a ne uspavljuju. Imamo odličan recept!

Započeti dan čokoladom nije baš svakodnevna odluka. Ili je rezervirana za vikend, ili podrazumijeva puno šećera i još više grižnje savjesti. Ali, ovaj recept briše tu podjelu.

Proteinske čokoladne palačinke mogu biti ozbiljan doručak ako se naprave kako treba. U ovoj verziji nema bijelog brašna, niti rafiniranog šećera. Umjesto toga tu su bademovo brašno, grčki jogurt, jaja, mlijeko i tek toliko javorovog sirupa da zaokruži okus.

losos, jaja, japanska kuhinja, sushi Možda vas zanima... 10 proteinskih namirnica za energiju cijeli dan Špajza

Proteinski igrači 

Kakao ovim palačinkama daje boju i okus, a rezultat su palačinke koje su mekane, sočne, mirisne, hranjive i dovoljno zasitne da ti cijelo jutro ne padne ne padne slatko.

Bademovo brašno sadrži više bjelančevina i zdravih masti od klasičnog brašna, a manje ugljikohidrata. Grčki jogurt pak ima dvostruko više proteina od 'običnog', a prirodno pomaže u regulaciji apetita. Recept za prefine proteinske čokoladne palačinke je u nastavku!

čokoladne palačinke | Author: laurinemimi/Pinterest Čokoladne proteinske palačinke foto: laurinemimi/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Proteinske palačinke
5 MIN
pripreme
16 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Bademovo brašno 0,75 šalica
  • Kakao prah 3 žlica
  • Prašak za pecivo 1,25 žličica
  • Sol
  • Grčki jogurt 0,66 šalica
  • Mlijeko 0,25 šalica
  • Jaje 2 kom
  • Javorov sirup 1 žlica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Maslac 1 žlica
Postupak
  1. U velikoj zdjeli pomiješaj bademovo brašno, kakao, prašak za pecivo i prstohvat soli.


  2. Dobro promiješaj i ostavi sa strane.


  3. U drugoj velikoj zdjeli pomiješaj grčki jogurt, mlijeko, jaja sobne temperature, javorov sirup i vaniliju.


  4. Muti dok smjesa ne postane glatka i povezana.


  5. Ulij mokre sastojke u zdjelu sa suhima.


  6. Miješaj pjenjačom dok ne dobiješ gusto, ali ujednačeno tijesto.


  7. U velikoj tavi debljeg dna rastopi maslac na srednje jakoj vatri.


  8. U tavu stavljaj po ¼ šalice smjese, pazeći da je ravnomjerno rasporediš.


  9. Peci svaku palačinku 2–3 minute s jedne strane, dok se ne pojave mjehurići.


  10. Pažljivo okreni i peci još 2–3 minute, dok ne bude pečena do kraja.


  11. Ponavljaj dok ne potrošiš svu smjesu.


  12. Posluži palačinke dok su još tople.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

131 kcal

6 %

MASTI

9,70 g

13 %

KOLESTEROL

0,54 g

0 %

UH

6,30 g

2 %

PROTEINI

6,30 g

12 %

A ako ti ostane tijesta za palačinke – spremi ga u hladnjak, dobro pokrivenog. Drži do sljedećeg dana, a i pečene palačinke možeš podgrijati u tavi bez problema.

 Imamo još odličnih recepata za proteinske delicije:

Proteinski chia puding: fin kao desert, hranjiv kao doručak Možda vas zanima... Proteinski chia puding koji je fin kao desert Recepti Jamie Oliver kruh Možda vas zanima... Jamie Oliver ima najbolji recept za proteinski kruh Recepti Možda vas zanima... Proteinski smoothie – superhrana za najbolji početak dana Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.