Nema kuhanja, nema jutarnje panike, a drži te sitim do ručka bez pada energije. I prefin je. Tajna ovog chia pudinga je u kombinaciji biljnih proteina, zdravih masnoća i složenih ugljikohidrata.
Chia sjemenke u kontaktu s tekućinom stvaraju gelastu teksturu koja puding čini gustim i laganim za probavu. Bademovo mlijeko je osnova bez dodatnih šećera, borovnice dodaju antioksidanse i prirodnu slatkoću, dok kikiriki maslac i grčki jogurt daju dodatnu kremoznost, zdrave masti i još proteina.
Za dodatni boost, napravi vlastiti proteinski prah. Pomiješaj chia, konopljine i bučine sjemenke te ih samelji u mlincu za začine.
Chia sjemenke
Samo 15 minuta posla
Ovaj doručak traži samo 15 minuta tvoje pažnje, i to navečer. Kad ga jednom napraviš, imat ćeš gotov obrok za sljedeća 3 dana. Chia sjemenkama treba minimalno 15 minuta da počnu upijati tekućinu, ali prava tekstura se razvije nakon 8-12 sati.
Dok ti spavaš, puding postaje ono što treba biti. Pored uštede vremena, odlična je opcija ako ti je bitno održavati stabilnu razinu šećera u krvi – sporije se probavlja, što znači da ti daje energiju postupno.
Chia sjemenkama treba barem 15 minuta da počnu stvarati gel, ali najbolje teksture dobiješ ako ih ostaviš da se namaču preko noći – to im daje onu pravu, pudingastu gustoću.
Ako voliš puding, ne propusti ove recepte!