Recepti 14. studenoga 2018.

Pahuljasta peciva s češnjakom i rajčicom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako volite mijesiti tijesto i uživate u oblikovanju buhtlica, oduševit će vas ova slana verzija.

Za vikend svoje najmilije počastite mirisnim pecivima s rajčicom i češnjakom koja mogu poslužiti kao izvrstan međuobrok ili večera. Iako ne vjerujemo da će biti ostataka, savjetujemo vam da ih ohlađene pospremite u plastične posude s poklopcem i pojedete idući dan za doručak. 

Po želji dodajte malo mozzarelle ili pancete i uživajte u svakom grizu!

 

Možda vas zanima... Za doručak: Domaća peciva s chia sjemenkama Recepti

 

Sastojci za tijesto:

  • 400 g glatkog brašna
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 žličice kvasca
  • 1 žličica soli
  • 275 ml mlake vode

 

Sastojci za punjenje:

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 400 g pelata
  • ¼ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • ¼ žličice origana
  • ¼ žličice bosiljka

+ 3 žlice maslaca

 

Priprema:

  1. Umijesite glatko tijesto od brašna, ulja, kvasca, soli i mlake vode. Premjestite ga u nauljenu posudu, pokrijte krpom i pustite da se diže najmanje sat vremena kako bi se udvostručilo.
  2. Za to vrijeme pripremite punjenje. Zagrijte maslinovo ulje, dodajte tri nasjeckana režnja češnjaka i dinstajte minutu, dvije. 
  3. Potom dodajte pelat i preostale sastojke i kuhajte desetak minuta. Povremeno promiješajte i ugasite vatru kad se umak zgusne. Vilicom ili drvenom žlicom zgnječite rajčicu.
  4. Kad se tijesto digne, podijelite ga u 12 jednakih komada. Svaki razvaljajte, napunite žlicom umaka od rajčice i pažljivo oblikujte u kuglicu.
  5. Posložite kuglice u nauljenu posudu i ostavite da se diže još sat vremena. Prije pečenja premažite rastopljenim maslacem i zgnječenim češnjakom.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva otprilike 25 minuta. Znat ćete da su gotove kad poprime zlatnu boju.

 

Možda vas zanima... Imamo savršen recept za hambi peciva! Recepti

 

Uživajte u mekanim i aromatičnim pecivima!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.