gastro postao
Ako volite mijesiti tijesto i uživate u oblikovanju buhtlica, oduševit će vas ova slana verzija.
Za vikend svoje najmilije počastite mirisnim pecivima s rajčicom i češnjakom koja mogu poslužiti kao izvrstan međuobrok ili večera. Iako ne vjerujemo da će biti ostataka, savjetujemo vam da ih ohlađene pospremite u plastične posude s poklopcem i pojedete idući dan za doručak.
Po želji dodajte malo mozzarelle ili pancete i uživajte u svakom grizu!
Sastojci za tijesto:
- 400 g glatkog brašna
- 3 žlice maslinova ulja
- 2 žličice kvasca
- 1 žličica soli
- 275 ml mlake vode
Sastojci za punjenje:
- 2 žlice maslinova ulja
- 5 režnjeva češnjaka
- 400 g pelata
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice papra
- ¼ žličice origana
- ¼ žličice bosiljka
+ 3 žlice maslaca
Priprema:
- Umijesite glatko tijesto od brašna, ulja, kvasca, soli i mlake vode. Premjestite ga u nauljenu posudu, pokrijte krpom i pustite da se diže najmanje sat vremena kako bi se udvostručilo.
- Za to vrijeme pripremite punjenje. Zagrijte maslinovo ulje, dodajte tri nasjeckana režnja češnjaka i dinstajte minutu, dvije.
- Potom dodajte pelat i preostale sastojke i kuhajte desetak minuta. Povremeno promiješajte i ugasite vatru kad se umak zgusne. Vilicom ili drvenom žlicom zgnječite rajčicu.
- Kad se tijesto digne, podijelite ga u 12 jednakih komada. Svaki razvaljajte, napunite žlicom umaka od rajčice i pažljivo oblikujte u kuglicu.
- Posložite kuglice u nauljenu posudu i ostavite da se diže još sat vremena. Prije pečenja premažite rastopljenim maslacem i zgnječenim češnjakom.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva otprilike 25 minuta. Znat ćete da su gotove kad poprime zlatnu boju.
Uživajte u mekanim i aromatičnim pecivima!