gastro postao
Ljuta papričica u ovim palačinkama je neočekivani okus koji daje idealnu protutežu slatkoći kukuruzne krupice i kukuruza
Vrijeme pripreme: do 30 min
Težina pripreme: Jednostavno
Punjenje
- 3 šalica posni sir
- 170 g kuhana šunka
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 1 kom čili papričica
Preljev
- 3 žlica maslac, slani
- 6 kom mladi luk
- 2 šalica kukuruz u zrnu, suhi
- 0.50 mala žlica sol
- svježe mljeveni papar
Ostalo
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 dl kukuruzno brašno ili krupica
- 0.50 mala žlica kim
- 0.50 mala žlica sol
- 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 3 kom jaje kokošje
- 2 žlica maslac, slani
Priprema
- Brašno, kukuruzno brašno, kumin, sol, mlijeko, jaja i 2 žlice maslaca izmiksajte u blenderu. Ostavite tijesto da odstoji 30 minuta.
- Ispecite palačinke. Iz ove količine nastaje 11 palačinki. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Premažite maslacem posudu za pečenje. Pomiješajte sir, šunku, jaje, sol, papar i čili papričicu.
- Nadjenite palačinke nadjevom, zamotajte ih i posložite u posudu za pečenje. Pokrijte folijom i pecite 30 minuta.
- Prije serviranja pripremite preljev.
- Otopite maslac i propirjajte bijeli dio mladog luka.
- Dodajte kukuruz, sol, papar i miješajte 2-3 minute. Dodajte zeleni dio mladog luka i pirjajte 1 minutu. Prelijte preljev preko gotovih palačinki.