Recepti 13. listopada 2014.

Palačinke od kukuruznog brašna

gastro postao gastro.24sata.hr
Ljuta papričica u ovim palačinkama je neočekivani okus koji daje idealnu protutežu slatkoći kukuruzne krupice i kukuruza

Vrijeme pripreme: do 30 min

Težina pripreme: Jednostavno

Punjenje

  • 3 šalica posni sir
  • 170 g kuhana šunka
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1 kom čili papričica

Preljev

  • 3 žlica maslac, slani
  • 6 kom mladi luk
  • 2 šalica kukuruz u zrnu, suhi
  • 0.50 mala žlica sol
  • svježe mljeveni papar

Ostalo

  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 dl kukuruzno brašno ili krupica
  • 0.50 mala žlica kim
  • 0.50 mala žlica sol
  • 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 3 kom jaje kokošje
  • 2 žlica maslac, slani

Priprema

  1. Brašno, kukuruzno brašno, kumin, sol, mlijeko, jaja i 2 žlice maslaca izmiksajte u blenderu. Ostavite tijesto da odstoji 30 minuta.
  2. Ispecite palačinke. Iz ove količine nastaje 11 palačinki. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Premažite maslacem posudu za pečenje. Pomiješajte sir, šunku, jaje, sol, papar i čili papričicu.
  4. Nadjenite palačinke nadjevom, zamotajte ih i posložite u posudu za pečenje. Pokrijte folijom i pecite 30 minuta.
  5. Prije serviranja pripremite preljev.
  6. Otopite maslac i propirjajte bijeli dio mladog luka.
  7. Dodajte kukuruz, sol, papar i miješajte 2-3 minute. Dodajte zeleni dio mladog luka i pirjajte 1 minutu. Prelijte preljev preko gotovih palačinki.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.